Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo lekörözi a Dellt

|

Nagyon úgy fest, hogy a Lenovo túltett a Dellen, és a világ második legnagyobb PC gyártójává nőtte ki magát - vélik az IDC és a Gartner kutatói a harmadik negyedév eredményeit látva.

Hirdetés

Még az egyes jelentések szerint a PC gyártás piacáról kivonuló HP-nek is 5,3 százalékkal nőtt a forgalma ebben a negyedévben. A kutatások szerint azonban ez a növekedés nem felelt meg az elvárásoknak: a korábbi, évi 4,5 százalékos növekedés hosszú évek óta csak 3,6 százalék körül muzsikál.

Az elemzők arra is rámutattak, hogy mindez nem véletlenül történik. Az egyre gyengülő gazdasági kondíciók kulcsfontosságú szerepet töltenek be a PC ipar lassú hanyatlásában. A növekedést a tabletek elterjedése sem segíti.

"Jelenleg a PC-knek a vásárlókért folytatott versenyben egy csomó hasonló kaliberű és tudású eszközzel kell egy ringbe szállniuk" - nyilatkozta Jay Chou, az IDC elemzője.

"Mindezek mellett azonban az IDC arra számít, hogy a következő évben mégis növekedhet majd a PC ipar, már ha a gyártók észbe kapnak, és új ajánlatokkal, valamint gépeiket, laptopjaikat új feature-ökkel felszerelve mennek ki a piacra" - tette hozzá Chou.

A világ öt legnagyobb gyártójából a Lenovo-nak sikerült ebben a negyedévben a legjelentősebb növekedést elérnie. Eszerint a Lenovo piaci részesedése 13,5 százalék lett, míg a Dellé 11,6 százalékra csökkent. A Lenovo egyébként keményen megdolgozott azért, hogy ez így legyen, kezdte ezt mindjárt azzal, hogy a fejlődő piacokon kezdett el terjeszkedni, de emellett megtartotta kínai hátországát is.

Az amerikai piacok azonban mégsem állnak a helyzet magaslatán.

" Közeledik az idény lezárása, az év vége, és az a helyzet, hogy idén sem fogunk már nagy csúcsokat döntögetni: maximum egy számjegyű növekedés várható. Ám ha a tavalyi év hasonlóan gyenge piaci helyzetére gondolunk, jusson eszünkbe, hogy idén sem veszett el még semmi, van remény a gyógyulásra - nyilatkozta David Daoud, az IDC személyi számítógépekkel foglalkozó kutatási részlegének igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.