Hirdetés
. Hirdetés

A Made in Hungary-t felváltja az Invented in Hungary időszaka

|

Alapvető nemzetgazdasági érdekünk, hogy a lehető legtöbb, szoftverfejlesztéssel foglalkozó beruházás Magyarországra érkezzen.

Hirdetés

A belga tulajdonosi hátterű, információ-technológiai tanácsadással foglalkozó Delaware budapesti központja mellett Debrecenben is irodát nyit. A 2,7 milliárd forint értékű projektet az állam csaknem 600 millió forinttal támogatja, így hozzájárulva első körben hetven új munkahely létrehozásához.

A beruházás nyomán sok fiatal hosszú távú karrierlehetőséget kap, akik ezáltal a nemzetközi szintű szaktudásukat Magyarországon kamatoztathatják, ahol is egyre több olyan álláslehetőség van, amelyek fizetésben, presztízsben, a munka sokszínűségében, valamint technológiai fejlettségben is alternatívát tudnak kínálni a külföldre költözéssel szemben. A jól képzett, nyelveket beszélő, külföldön is könnyen munkát találó magyar fiatalok itthon tartásában ez az ágazat kifejezetten fontos szerepet játszik.

A Delaware kifejezetten magas hozzáadott értékű beruházásért jelentős nemzetközi verseny zajlott, a győzelem pedig jól mutatja hazánk versenyképességét.

A kormány szerint a döntés is világosan mutatja, hogy a magas hozzáadott értéket képviselő, kifejezetten a szellemi kreativitásra irányuló beruházásoknak a vidék Magyarországán is igazán helyük van. Főleg az olyan helyeken, ahol az egyetem ezrével termeli ki a műveltebb emberfőket.

Hirdetés

Az, hogy a koronavírus-világjárvány háttérbe szorította a személyes jelenlétet, rávilágított az egymástól fizikailag távol lévő pontok közötti beszállítói láncok sérülékenységére, és így jelentősen felértékelte a digitalizációt. Ennek az egyik hatása, hogy a gazdasági folyamatoknak, s úgy általában a munkavégzésnek a nagy része átkerült a digitális térbe, ahol a szervezetirányítás vagy a gazdasági folyamatok működtetése már nemcsak az egyéni képességeken, hanem a digitális megoldások minőségén is nagyban múlik.

Így ma már csak az a nemzetgazdaság tud hosszú távon igazán sikeres lenni, amelyben a cégek működését, a termelést a legmodernebb digitális és informatikai megoldások segítik, amelyben az új vállalatirányítási rendszereket kidolgozzák és leggyorsabban alkalmazzák. Éppen ezért Magyarországnak az az alapvető nemzetgazdasági érdeke, hogy a lehető legtöbb, szoftverfejlesztéssel foglalkozó, üzleti alkalmazások kifejlesztésével foglalkozó beruházást idehozzuk.

Az ehhez szükséges feltételek biztosításának érdekében nagy erőfeszítések szükségesek, zajlik az 5G-hálózat fejlesztése, cél az internetelérés 90 százalékosra bővítése, továbbá Európa legalacsonyabb adói is segítik a munkavállalást a magas hozzáadott értéket előállító ágazatokban. Tavaly húsz, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremtő beruházást támogatott az állam, amelyek nyomán összesen 2500 ilyen állás jön létre.

A Brainhub rangsorában Magyarország az ötödik helyen áll az informatikai fejlesztők tudásának összehasonlításában, míg a lakosságszámát tekintve a 95. globálisan. Az informatikai szolgáltatószektor ma 175 ezer embernek ad munkát, a szektor termelési értéke 2022-ben tízszázalékos növekedést követően meghaladta a 3600 milliárd forintot, és ezzel rekordot döntött, a lendület ráadásul minden jel szerint kitart az idén is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.