Hirdetés
. Hirdetés

A memóriaárakat nem érdekli a válság

|

Augusztusban tovább emelkedtek a DRAM-árak, most már érezhető nyereséget is hoznak a gyártóknak.

Hirdetés

A Gartner piackutató cég adatai szerint az elmúlt hónapban 1 gigabájt DDR3 memóriachip ára 18,9 százalékkal emelkedett, míg a DDR2-é 13,7 százalékkal az előző hónaphoz képest. Ezzel az előbbi 1,58 dollárba kerül nagykereskedelmi áron, az utóbbi 1,45 dollárba.

Az emelkedésnek több oka is van: egyrészt a számítógépgyártók igyekeznek felölteni a bolti készleteket az iskolakezdésre, amikor sok szülő vagy egyetemi hallgató új számítógépet vásárol. Ezzel a memória iránti kereslet is megnövekszik. Másrészt októberre várható a Windows 7 megjelenése, és a boltok igyekeznek nagyobb számítógép-készlettel felkészülni a megnövekedett keresletre.

Erre utal az Intel nemrég közzétett előrejelzése, amely szerint a harmadik negyedévben félmilliárd dollárral nagyobb lesz a forgalma, mint amire korábban számított. A módosítás oka, hogy az utóbbi időben ismét erősödik a processzorok és chipkészletek iránti igény. Akik alacsonyabb áron szeretnék bővíteni számítógépük memóriáját, azoknak várniuk kell az év végéig vagy a jövő év elejéig, amikor már lejárt a karácsonyi szezon és csökken a kereslet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.