Hirdetés
. Hirdetés

A mesterséges intelligencia koalíció tagja lett a 4iG

|

A szakmai fórum együttműködési lehetőséget biztosít a fejlődési irányok meghatározásában az MI fejlesztők és felhasználók, azaz a piaci és az állami szereplők, valamint az akadémiai szféra és a szakmai szervezetek számára.

Hirdetés

A 4iG stratégiai célja, hogy a jövőben nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken - például agrárium, vagy közigazgatási informatikai rendszerek - ahol a társaság már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal is rendelkezik. A vállalat ezért minden olyan kezdeményezést aktívan támogat, amelyek hozzájárulhatnak a digitális fejlődés területein Magyarország régiós vezető szerepének megerősítéséhez.

Hirdetés

Többrétű kutatás-fejlesztési projektjei révén a 4iG jelentős tudásbázissal rendelkezik a mesterséges intelligencia hétköznapi alkalmazásában. Ennek a folyamatosan megújuló képességnek köszönhetően a társaság a piacon megszerezhető MI-termékekből saját hozzáadott értékkel állít elő alkalmazásokat, szolgáltatásokat. A partnerek ezt a többlettudást kapják meg, amikor a 4iG egyedi igényekre szabott, komplex informatikai megoldásokat fejleszt számukra. Az IT-nagyvállalat érdekelt a Magyarországi MI Koalíció eredményes működésében, ezért a szervezet céljainak megvalósítását elkötelezetten támogatja.

- Ma egy ország gazdaságának fejlődését nem elsősorban a munkaerő ára, hanem sokkal inkább a dolgozók tudása határozza meg. Egy-egy gyár telepítésénél is egyre fontosabb szempont a leendő munkavállalók mesterséges intelligenciával, gépi tanulással és a többi digitális szolgáltatással kapcsolatos képzettsége. A modern befektetőknek a mesterséges intelligencia összességében nagyobb költségmegtakarítást eredményez, mint az olcsó munkaerő. - mondta Farkas Péter, a 4iG Nyrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. - Magyarországon már egyre több vállalat, köztük a kisebbek is felismerik, milyen fontos lehetőségeket nyit meg a mesterséges intelligencia alkalmazása, amellyel hatékony és gyorsan megtérülő szolgáltatásokra támaszkodhatnak a jövőjüket építő vállalkozások. - hangsúlyozta a szakember. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.