Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft Edge nem egészen 2 százalékkal növelte piaci részesedését 2022-ben

|

A Statcounter szerint az Apple Safari jelenleg 8,98 százalékot tudhat magáénak.

Hirdetés

A Statcounter közzétette legújabb jelentését, amely a különböző platformokon és operációs rendszereken futó különböző böngészőkről szóló információkat osztott meg. Az általános kép nem változott: a Google Chrome továbbra is az első számú browser, elérhetetlenül magas részesedéssel, míg az Edge, a Safari és a Firefox továbbra is a második helyért küzd.

A Statcounter - amelynek adatai csak iránymutatásként és nem százszázalékos tényként kezelendők - a Chrome év végi részesedését 66,16 százalékban határozta meg. A Microsoft Edge nem meglepő módon a második legnépszerűbb asztali böngésző, sokkal szerényebb 10,99 százalékos részesedéssel. A Safari az egyetlen nem többplatformos böngésző a jelentésben, és macOS-exkluzivitása miatt az Apple számára nehezebbé teszi a jelenlegi piaci részesedésének emelését. A Statcounter szerint az Apple Safari jelenleg 8,98 százalékot tudhat magáénak. A Firefox 7,22 százalékkal a negyedik, az Opera pedig 3,29 százalékkal az ötödik - írja a Neowin.

A böngészők piaci részesedése 2022 második felében

Az összkép hosszabb távon sem sokat változott a jól ismert szereplők esetében. A Google Chrome időszakos emelkedésekkel és csökkenésekkel stabilan tartja 65-70 százalékos helyét, és ugyanez vonatkozik az Apple Safarira is a maga 9 százalékával. A Firefox esetében viszont a felhasználók számának jelentős csökkenése volt tapasztalható, a 2020 eleji 10 százalék körüli értékről a jelenlegi 7,22 százalékra.

A Microsoft Edge azt mutatja, hogy az asztali böngészők piacának felkavarása még a Microsoft számára is rendkívül nehéz feladat, hiszen a több mint 1 milliárd aktív Windows-eszközön képes a Chromium-alapú Edge futtatására. Bár a Microsoft Edge részesdése folyamatosan emelkedik, az éves növekedése kevesebb, mint 2 százalék. A felhasználókat nehéz rávenni arra, hogy a Chrome-ról az Edge-re ugorjanak át, ami megmagyarázza, hogy a Microsoft miért folyamodik néha nem túl felhasználóbarát gyakorlatokhoz, hogy mindenféle bosszantó módszerekkel erőltesse az Edge-et.

A böngészők piaci részesedése 2019 és 2022 között

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.