Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft hamarosan engedményeket tehet az EU-nak az Activision-üzletben

|

Az EU versenyfelügyelete, amely a tervek szerint április 11-ig dönt az üzletről, nem kívánt nyilatkozni.

Hirdetés

A Microsoft valószínűleg a következő hetekben korrekciós intézkedéseket kínál az EU trösztellenes szabályozó hatóságainak, hogy elhárítsa az Activision Blizzard videojáték óriás 69 milliárd dolláros felvásárlásával szembeni hivatalos kifogásokat - mondták az ügyet ismerő személyek.

A redmondiak januárban jelentették be az üzletet, hogy jobban versenyezhessen a piacvezető Tencent és Sony vállalatokkal. Azóta szabályozási ellenszéllel találták szemben magukat az Európai Unióban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, a Sony pedig kritizálta az üzletet, sőt, még szabályozási vétót is kért - írja a Reuters.

Hirdetés

Az ügyletet vizsgáló Európai Bizottság januárig adott határidőt a versenyjogi aggályok hivatalos listája, az úgynevezett kifogásközlés benyújtására. Ha még az ilyen dokumentum kiadása előtt felajánlanák a jogorvoslati lehetőségeket, az lerövidíthetné a szabályozási folyamatot. A Microsoft korrekciós intézkedése elsősorban egy 10 éves licencszerződésből állna a Playstation-tulajdonos Sony számára - mondta egy másik, közvetlen ismeretek birtokában lévő személy a hírügynökségnek.

Az EU versenyfelügyelete, amely a tervek szerint április 11-ig dönt az üzletről, nem kívánt nyilatkozni. A Microsoft közölte, hogy együttműködik a Bizottsággal a jogos piaci aggályok orvoslásában. "A Sony, mint az iparág vezetője, azt mondja, hogy aggódik a Call of Duty játék miatt, de mi azt mondtuk, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ugyanazt a játékot ugyanazon a napon elérhetővé tegyük Xboxon és PlayStationön is. Azt szeretnénk, ha az emberek több játékhoz férnének hozzá, nem pedig kevesebbhez" - mondta a Microsoft szóvivője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.