Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft közeledik az open source-hoz

|

Közelebb hozná a Microsoft a tulajdonosi és a nyílt forráskódú szoftvereket. Ennek céljából alapítványt hozott létre, melyet anyagilag is támogat.

Hirdetés

A Microsoft szándékai szerint a CodePlex nevű alapítvány egy olyan fórum, ahol összegyűjtik a legjobb megoldásokat és megosztják a tapasztalatokat a tulajdonosi szoftver vállalatok és nyílt forráskódú közösségek számára egyaránt. A szervezet ideiglenes elnöke Sam Ramji lesz, aki a MS platform stratégia igazgatója, de már bejelentette, hogy szeptember 25-től távozik a vállalattól, és egy induló céghez igazol át a Szilícium-völgyben. Ugyanakkor az alapítványnál marad az első száz napban.

Ramji szerint az új alapítvány küldetése, hogy a kereskedelmi szoftvereket fejlesztő vállalatok hangsúlyosabban részt vegyenek nyílt forráskódú projektekben. A szervezet igazgatótanácsában részt vesznek Microsoft-felsővezetők és a nyílt forráskódú közösség elismert képviselői is. A Microsoft egymillió dollárral támogatja az alapítványt.

Az új alapítvány létrehozása nem jelenti azt, hogy a Microsoft engedményeket tesz. A vállalat folytatja a megkezdett jogi eljárásokat egyes nyílt forráskódú szoftvereket fejlesztő, és a véleménye szerint MS-szabadalmakat bitorló vállalatok ellen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.