Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft meggondolta magát

|

A Microsoft terve - a Vista "dobozos" változatát csak egyszer engedte volna új gépre átvinni - a felhasználók hangos nemtetszését váltotta ki.

Hirdetés

Mikor pár héttel ezelőtt a Microsoft bejelentette a "dobozos" - azaz "nem OEM" - Vista licencelésével kapcsolatos terveit, miszerint mindössze egyetlen alkalommal vihető át az operációs rendszer új gépre, a felhasználók körében nagy felzúdulást keltett. A gépüket folyamatosan bővítő, a hardvert gyakran cserélgető végfelhasználók nagyon felháborodtak, hiszen ők gyakran végeznek olyan szintű változtatásokat, melyek után az operációs rendszer "azt hiszi", hogy új számítógépre került. De nem kell megszállottnak lenni ahhoz, hogy ilyen problémába fussunk. Bőven elég, ha egy meghibásodott alaplap cseréje után nem pontosan ugyanolyat, hanem egy másikat kapunk a kereskedőtől, mondjuk azon egyszerű oknál fogva, hogy a nekünk eredetileg meglévő típus már kifutott.

A reakciókat látva a Microsoft megváltoztatta terveit és a Windows XP-hez hasonlóan nem korlátozza, hogy hány új gépre telepíthetjük a Vistát - természetesen ha a régiről eltávolítjuk azt. Mint Mike Burk a Microsoft termékmenedzsere elmondta, az eredeti tervvel a kalózkodást szándékozták visszaszorítani, de ugyanakkor odafigyelnek a hobbisták befutó visszajelzéseire és úgy érezték változtatniuk kell az elképzelésen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.