Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft továbbra is egy hatalmas pénzcsináló gépezet

|

A cég negyedéves beszámolója komoly fejlődésről tanúskodik. A tiszta nyereség 30 százalékkal nőtt, és szinte minden üzletág bevételei jelentősen gyarapodtak: a Surface-é például 37, az Azure-é közel ötven százalékkal.

Hirdetés

A nagy techcégek egymás után hozzák nyilvánosságra negyedéves pénzügyi jelentéseiket. Az IBM, a Logitech, az Intel és a SAP eredményeiről korábban már beszámoltunk, és egyelőre az a tendencia rajzolódik ki, hogy a legtöbben szerényebben teljesítenek, főként a járványhelyzet miatt. Most a Microsoft is kirukkolt az elmúlt pénzügyi negyedévük számaival, amelyekre viszont igazán büszke lehet a cég.

Hirdetés

A Microsoft teljes bevétele 37,2 milliárd volt a negyedévben, ami 12 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest, a tiszta nyereség  pedig elérte a 13,9 millió dollárt, amit nem kevesebb, mint 30 százalékos növekedés. A kereskedelmi felhő üzletág 15,2 milliárd dollárt jövedelmezett, ez 31 százalékkal haladja meg az előző évi eredményt, az Azure eladások pedig 48 százalékkal nőttek.

A cég pénzügyi igazgatója, Amy Hood szerint a piac nagyon erős kívánalmakat támasztott a felhőüzletággal szemben, de összességében a Microsoft igen jó negyedévet zárt. A termelékenységi és üzleti folyamatok egysége 12,3 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, az Office 365 Commercial eladásai 21 százalékkal nőttek. Az Intelligent Cloud egység 20 százalékos növekedés után 13 milliárddal zárta a negyedévet. A More Personal Computing egység  11,8 milliárd dollárt hozott össze, itt 6 százalékos volt a növekedés. A Windows OEM bevételei 5 százalékkal csökkentek, a Surface bevételek viszont - részben a COVID-19-nek köszönhetően - 37 százalékkal nőttek. És nagyot lökött a járvány az Xbox eladásokon is, ahol 30 százalék volt a növekedés.

Említést érdemel még LinkedIn bevételek 16 százalékos, és a Microsoft Office 365 27 százalékos növekedése. A vállalat felhőbe költöztetett, előfizetéses irodai platformja 45,3 millió előfizetővel zárta a negyedévet.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.