Hirdetés
. Hirdetés

A Mosaid perelné az IBM-et

|

Az ottawai vállalat szerint az IBM alapvető fontosságú, DRAM-áramkörökkel kapcsolatos fejlesztéseit használja jogtalanul.

Hirdetés

A szabadalmi licenceléssel foglalkozó Mosaid Technologies szerint az IBM hat, mikroprocesszor-technológiákkal kapcsolatos szabadalmát sérti, ezért pereskedésre készül. A Mosaid véget szeretne vetni a közte és az IBM között régóta tartó vitának a cég berendezésorientált áramköreinek (Application Specific Integrated Circuit ? ASIC) gyártása és értékesítése miatt. Az ottawai vállalat szerint az IBM alapvető fontosságú, DRAM áramkörökkel kapcsolatos fejlesztéseit használja jogtalanul.

- Azért kényszerülünk erre a lépésre, hogy megvédjük szellemi tulajdonunkat, mivel évekig tartó tárgyalások után sem tudtunk ésszerű megállapodásra jutni az IBM-mel - mondta John Lindgren, a Mosaid elnök-vezérigazgatója. Lindgren úgy véli, beágyazott DRAM-ot tartalmazó termékeihez az IBM-nek licencelnie kell a Mosaid szabadalmait. A vállalat szerint a globális DRAM-piac összes többi szereplője licenceli technológiájukat hasonló termékek esetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.