Hirdetés
. Hirdetés

A munkahelyek jövője a tét - kockázati tőkések egy egész vagyont tesznek fel erre

|

Felvásárolják a Citrixet.

Hirdetés

Bejelentették, hogy a Vista Equity Partners globális befektetési cég és az Elliott Investment Management egyik leányvállalata, az Evergreen Coast Capital azt tervezi, hogy felvásárolja a Citrix felhőtechnológiai és virtualizációs céget, amely többek között a Microsoft, a Google és az SAP partnere.

A teljes egészében készpénzes üzletet 16,5 milliárd dollárra értékelik, ami közel 30 százalékos prémiumot jelent a Citrix piaci kapitalizációjához képest, amelyet akkor mértek mielőtt a múlt hónapban először felröppentek a lehetséges üzletről szóló pletykák.

Hirdetés

Az 1989-ben alapított Citrix eredetileg Windows-alapú távoli hozzáférési termékeiről volt ismert, de az elmúlt évtizedekben a vállalat igyekezett haladni a korral, és ma már számtalan technológiát kínál a felhőalapú számítástechnikát, a szervereket, a hálózatépítést és ezeken túli területeken. Egyik zászlóshajó terméke a Citrix Workspace, egy virtualizációs platform, amely segít a vállalatoknak az alkalmazások és asztali számítógépek távoli telepítésében, beleértve a hálózathoz csatlakozó összes eszköz biztonságának szavatolását.

Egyszerűen fogalmazva, a Citrix Workspace jó helyzetben van ahhoz, hogy virágozzék egy olyan világban, amelynek gyorsan el kellett fogadnia a távoli és hibrid munkavégzést - írja a VentureBeat. "Az elmúlt három évtizedben a Citrix a biztonságos hibrid munkavégzés egyértelmű vezetőjévé vált" - jelentette ki Bob Calderoni, a társaság megbízott vezérigazgatója és elnöke a tech üzleti portál szerint.

A munkaterület a Citrix egyik fő fókusza volt, ahogyan az egyre inkább felhőközpontú világban fejlődik. Tavaly a cég több mint 2 milliárd dollárt adott ki a Wrike projektmenedzsment platformért, hogy felhőalapú kollaboratív munkakezelési tanácsokat és megoldásokat kínálhasson több ezer vállalati ügyfelének.

A Vista és az Evergreen jelezte, hogy terveik szerint a Citrix és a Tibco Software (egy üzleti intelligenciával és vállalati adatkezeléssel foglalkozó cég, amelyet a Vista még 2014-ben vásárolt fel), egyesítését tervezik, hogy létrehozzák a "globális digitális munkaterület és adatelemzés vezető vállalatát".

"A Tibcóval együtt nagyobb léptékben tudunk majd tevékenykedni, és szélesebb ügyfélkör számára szélesebb körű megoldásokat kínálunk, hogy felgyorsítsuk digitális átalakításukat, és lehetővé tegyük számukra a hibrid munkát a jövőben" - mondta Calderoni.

De talán még ennél is fontosabb, hogy a Citrix már nem szerepel a felvásárlás után a tőzsdén, ami nagyobb mozgásteret teremt a számára abban, hogy "újrakalibrálja a munka jövőjét" - vélekedik a VentureBeat. "Magánvállalatként nagyobb lesz a pénzügyi és stratégiai rugalmasságunk, hogy a nagy növekedési lehetőségekbe - amilyen például a DaaS (desktop-as-service) - befektethessünk, és felgyorsíthassuk a folyamatban lévő felhőátállást" - jegyezte meg Calderoni.

Az ügylet - amennyiben megkapja a részvényesek és a szabályozó hatóságok jóváhagyását - várhatóan 2022 közepén zárul le.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.