Hirdetés
. Hirdetés

A Nasdaq 40 millió dollárt ajánlott a Facebook-fiaskó miatt

|

A technológiai rézvények kereskedésében meghatározó elektronikus tőzsdét működtető Nasdaq OMX Group bejelentett egy 40 millió dolláros kompenzációs tervet a pénzügyi szervezetek kárpótlására, amelyek a Facebook elügyetlenkedett tőzsdei bevezetése (IPO) miatt veszteségeket szenvedtek a múlt hónapban.

Hirdetés

A Nasdaq igazgatótanácsa – a cég bejelentése szerint – jóváhagyta az „önkéntes jóvátételi alap” létrehozását mintegy 40 millió dollárral. A javaslat szerint, amelyet a tőzsdefelügyelet (Securities and Exchange Commission) is felülvizsgált, azok a tagvállalatok, amelyeket hátrányosan érintett az ügy 13,7 millió dollárt kapnak úgy, hogy a kereskedési költségeket mérsékelhetik a rájuk eső résszel. Ez az ügylet hat hónapon belül lezajlik. A pénzügyi szektort szabályozó hatóság (Financial Industry Regulatory Authority) pedig beleegyezett, hogy a következő hetekben meg fogja vizsgálni a kompenzációs alapból való részesedés iránt benyújtott kérelmeket.

Annak ellenére, hogy a Facebook IPO miatt első napra várt roham nem következett be, mégis olyan sok volt az ügylet, hogy a brókerházaknak kézimunkával is be kellett segíteni a végrehajtásba. Ebben azonban szerepe volt annak a technikai fennakadásnak, amely miatt most a Nasdaq-nak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Nem sokkal az elsődleges kibocsátás után, május 18-án Robert Greifeld, a Nasdaq OMX Group vezérigazgatója bejelentette, hogy technikai problémáik támadtak a Facebook listázásával, s ez a média beszámolói szerint teljes zűrzavart okozott a cég tőzsdei debütálása körül. Habár a Nasdaq orvosolni tudta a technikai problémát, mégis felkérte az IBM-et, hogy ellenőrizze az egész folyamatot a tervezéstől, a fejlesztésen, teszteken és telepítésen át a piaci rendszer működtetéséig bezárólag.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.