Hirdetés
. Hirdetés

A Nasdaq költségfaragással növelte profitját

|

A Nasdaq OMX Group második negyedéves profitja 1,1 százalékkal haladta meg a Wall Street várakozásait. A technológiai részvénytőzsde bevételei enyhén nőttek, a kiadásai viszont csökkentek.

Hirdetés

Robert Greifeld, a Nasdaq vezérigazgatója kifejtette, hogy a második negyedév szolid növekedést hozott a visszatérő ügyfeleknek és az előfizetésből származó bevételeknek köszönhetően. Erős növekedést tapasztaltak ugyanakkor a globális piaci adatok, az előfizetéses szolgáltatások és a globális indexek szegmensében.

A Nasdaq azóta van az érdeklődés homlokterében, hogy májusban a Facebook tőzsdei bevezetése félresikerült, s a brókerházaknak emiatt mintegy 500 millió dolláros költségük keletkezett. Az esetet az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálata követte a nehézségeket okozó technológiai zavarok feltárására, s a kereskedési rendszer kényszerű frissítése miatt ráadásul a Nasdaqnak többletkiadásai keletkeztek. Emellett a cégnek ki kellett fizetni 62 millió dollárt az elbaltázott Facebook IPO miatt a brókerek kárpótlására. A számlát végül úgy egyenlítették ki, hogy 40 milliót fizettek, s további 27 millió dollár értékű szolgáltatás ellenértékét pedig leírták.

A Nasdaq részvényindexének alakulása. Forrás: Google Finance

A második negyedévben a Nasdaq 93 millió dolláros profitról számolt be, ami részvényenként 53 centnek felel meg. Egy éve ugyan ez a két szám 92 millió dollár és 51 cent volt. Ha nem vennék figyelembe az olyan egyszeri tételeket, mint a rekonstrukciós költségek, akkor a jövedelem 64 centre adódna részvényenként, s ez magasabb, mint az elemzők által várt 60 cent.

A különféle jutalékok, díjak, árengedmények 2,2 százalékkal 424 millió dollárra nőttek. De a teljes működési kiadás 3,3 százalékkal 249 millió dollárra csökkent.

A részvények értéke a szerdán a kerekedési nap végén 22,80 dolláron állt, s a papír értéke az utolsó három hónapban mintegy 14 százalékkal csökkent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.