Hirdetés
. Hirdetés

A Planet Labs műholdas kép- és adatszolgáltató 2,8 milliárdért megy tőzsdére

|

A Planetet az amerikai Nemzeti Repülési és Űrkutatási Hivatal korábbi mérnökei alapították.

Hirdetés

A Planet Labs műholdas kép- és adatszolgáltató startup bejelentette, hogy 2,8 milliárd dolláros üzlet keretében egy spdeciális célú akvizíciós társaságon (SPAC) keresztül tervezi a tőzsdére lépést. Az ügylet keretében a Planet egyesül a dMY Technology Group IV-ral, a New York-i tőzsdén jegyzett SPAC társasággal. A Planet a tranzakció révén 434 millió dollárt fog bevonni, ebből 200 millió dollárt magántőke-befektetésen keresztül.

A 2010-ben alapított Planetet az amerikai Nemzeti Repülési és Űrkutatási Hivatal korábbi mérnökei alapították, és kisméretű, a bolygóról képi információkat gyűjtő műholdakat telepít. A működése kezdetén, 2013-ban a cég 28 nanoszatellitet állított pályára. Azóta már 366 műholdat telepítettek sikeresen, amelyek közül jelenleg több mint 150 van pályán, és széles lefedettséget és nagyfrekvenciás adatokat továbbítanak a Planet ügyfeleinek.

Hirdetés

A Siliconangle beszámolója szerint a szolgáltatás a tervek szerint olyan globális és helyi információkhoz nyújt példátlan hozzáférést, amelyek megszerzése korábban lehetetlen vagy költséges volt. A Planet tervezi, építi és működteti a műholdakat, és online szoftvereket, eszközöket és elemzési lehetőségeket kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az adatokhoz való hozzáférést.

A vállalat szerint az adatbázisuk a Föld minden pontjáról 1300 képet tartalmaz, ami a vállalat szerint példa nélküli adatkészlet, és műholdjai minden helyről szinte naponta szolgáltatnak új képeket. A felvételeket különféle munkafolyamatokba lehet betáplálni kereskedelmi és humanitárius alkalmazásokhoz.

"A Planet célja, hogy a világűrből segítsük a földi életet. Megvan ez a hatalmas új adatkészletünk (amely a Föld szárazföldi területének minden pontjáról napi egy új képpel bővül), amelyből egy Bloomberg-szerű terminálon keresztül szolgáltatjuk a Földről gyűjtött adatokat. Ezeket így egyszerűen fogyaszthatóvá tesszük és végül is potenciálisan több millió felhasználó érheti el őket több tucat vertikális területen" - mondta Will Marshall, a cég társalapítója és vezérigazgatója.

A Planet a tőzsdei tranzakcióból származó bevételt arra kívánja felhasználni, hogy bővítse tevékenységét és szolgáltatásait, "hogy lehetővé tegye egy fenntarthatóbb és biztonságosabb bolygó elérését". Az SPAC fúzióhoz közeledve a Planet Labs a Crunchbase adatai szerint közel 400 millió dollárt gyűjtött össze.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.