Hirdetés
. Hirdetés

A pszichopaták imádják, ha a főnök bunkó

|

Hasonló a hasonlónak örül, tartja a latin mondás. Kiderült, hogy ez a munkahelyeken is igaz.

Hirdetés

Hirdetés

A nagyvállalati vezetők között rengeteg a pszichopata, állítja Nathan Brooks pszichológus. Arányuk eléri a 21 százalékot, míg az átlagnépességben csak minden száz emberre jut belőlük egy.

Ez a kirívóan magas arány azonban nem feltétlenül árt a teljesítménynek, derült ki a Mendoza College of Business kutatásából, ugyanis azok a dolgozók, akik maguk is pszichopaták, kifejezetten szeretik az ilyen főnököt.

Christian Bale az Amerikai Psychóból

A pszichopatáknak két típusa van. Mindkettő erősen antiszociális, viszont az első típus hidegfejű és kötélidegzetű, a második indulatos és lobbanékony.

A kutatók több száz felnőttet (köztük első, és második típusú pszichopatát) kérdeztek ki arról, hogyan reagálnának egy goromba főnökre. Az első szintű pszichopaták azt mondták, hogy szívesen dolgoznának a keze alatt.

Egy második kísérletben jelenlegi főnökükről kellett nyilatkozniuk, és kiderült, az első típusú pszichopatákat kevésbé dühíti, ha a főnök bunkó, pofátlanul hazudik, és beletrappol beosztottjai magánéletébe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.