Hirdetés
. Hirdetés

A Raiffeisen Bank a Bitpandával együttműködve kínál kriptokereskedelmet

|

Ez jelentős előrelépés a kriptoelfogadás szempontjából a hagyományos európai hitelezők körében.

Hirdetés

A Raiffeisenlandesbank (RLB) NÖ-Wien, a 96 éves bankcsoport osztrák hitelezési egysége szándéknyilatkozatot írt alá a Bitpanda kriptotőzsdével való együttműködésről, hogy digitális eszközbefektetési lehetőségeket kínáljon. A Bitpanda közleménye szerint a lépéssel az RLB az első olyan hagyományos európai bank, amely a digitális eszközök piacára lép. Az ügylet értékelése szerint 2023 végére fejeződik be.

A Bitpanda infrastruktúráján keresztül az RLB NÖ-Wien ügyfelei a bank digitális befektetési kínálatán belül kriptovalutákhoz és más eszközosztályokhoz is hozzáférhetnek. Az új ajánlat az RLB azon ügyfeleit célozza meg, akik független, digitális befektetéseket kívánnak tenni kriptovalutákban, részvényekben, tőzsdén kereskedett alapokban (ETF), valamint nemesfémekben és nyersanyagokban. A befektetni vágyók ezt egyetlen euróval és minimális tőkekövetelmény nélkül tehetik meg.

A 2014-ben alapított Bitpanda egy kriptopénz és fintech platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptopénzeket, fiat valutákat, árukat, valamint egyedi részvényeket és ETF-eket vásároljanak, adjanak el és kereskedjenek velük a vállalat új kezdeményezésén - a Bitpanda Stocks-on - keresztül. Tavaly a tőzsde összefogott a brit Plum fintech céggel, hogy segítsen digitális eszközszolgáltatásokat kínálni több uniós országban.

Hirdetés

Az RLB és a Bitpanda közötti megállapodás jelentős előrelépés a kriptoelfogadás szempontjából a hagyományos európai hitelezők körében. Az év elején az Európai Központi Bank (EKB) közzétett egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a regionális hitelezők alig vesznek részt kriptóval kapcsolatos tevékenységekben. A kriptoipar egyes szereplői azonban bíznak abban, hogy a nemrég jóváhagyott mérföldkőnek számító szabályozás ösztönözheti az intézményi elfogadást a térségben.

Ezzel szemben több hagyományos amerikai bank is aktívan részt vesz a kriptoiparban. Ezek közé tartoznak a Wall Street óriásai, a Morgan Stanley, a Goldman Sachs, a Citigroup és a JPMorgan Chase, amely kifejlesztette blokklánc-hálózatát, az Onyxot.

Ennek eredményeképpen az intézményi kriptoelfogadás az USA-ban az elmúlt mintegy egy évben a súlyos piaci visszaesés ellenére megnőtt. A két vezető amerikai kriptobank, a Signature Bank és a Silvergate közelmúltbeli bezárása azonban lassíthatja a jövőbeli elfogadást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.