Hirdetés
. Hirdetés

A Red Hat jól járt a takarékos vállalatokkal

|

A Red Hat május végén lezárt első pénzügyi negyedévére 11 százalékos bevételnövekedésről számolt be az előző év megfelelő időszakához képest.

Hirdetés

A Red Hat május 31-én lezárt első pénzügyi negyedévére nézve 174,4 millió dolláros bevételről számolt be, ami 11 százalékos növekedés az előző év megfelelő időszakához képest. A vállalat előfizetésekből származó bevételeezen belül 148,8 millió dollár volt, ami 14 százalékos éves növekedést jelent. A cég üzemi nyeresége az első negyedévben 25,1 millió dollár volt, ami 14,4 százalékos üzemi eredményhányadnak felel meg. A részvénykompenzációt és az amortizációs kiadásokat leszámítva a nem általános számviteli szabályok szerinti korrigált üzemi nyereség az első negyedévben 40,7 millió dollárt tett ki, ami 19 százalékkal több az előző év ugyanezen időszakához képest. A nem az általános számviteli szabályok szerinti üzemi eredményhányad 23,4 százelék volt, vagyis 160 bázisponttal több, mint egy évvel korábban.

A Red Hat 18,5 millió dolláros adózott eredményről számolt be, a részvényenkénti osztalék 10 cent lett, míg a működési cash flow 61,2 millió dollár volt az előző negyedévi 63,4 millió után. A vállalat elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétele 567 millió dollár volt, ami éves szinten 15 százalékos növekedés. A vállalatnál lévő összes készpénz, készpénz egyenértékesek és befektetések 884,5 millió dollártt tettek ki.

A Red Hat elnök-vezérigazgatója, Jim Whitehurst szerint a meggyőző eredmény részben annak köszönhető, hogy a vállalati ügyfelek költségmegtakarítást keresnek a jelenlegi, kihívásokkal teli gazdasági környezetben, a Red Hat nyílt forráskódú megoldásai pedig hatékonyságra és funkcionalitásra ösztönzik őket a kritikus infrastruktúrák esetében. Charlie Peters, a Red Hat pénzügyi igazgatója a negyedéves eredmények bejelentése kapcsán elmondta: tovább dolgoznak azon, hogy a nem kötelező jellegű költségek felett teljes kontrollt gyakoroljanak és növeljék a hatékonyságot, miközben a vállalat folytatja befektetéseit az erősen fejlődő területeken, mint a middleware, a virtualizáció és a cloud computing.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.