Hirdetés
. Hirdetés

A Robinhood akár 35 milliárd dolláros értékelést is elérhet egy megaIPO-ban

|

A részvények ára várhatóan 38 és 42 dollár között lesz.

Hirdetés

A Robinhood Markets Inc. akár 35 milliárd dolláros értékelést is megcélozhat az Egyesült Államokban történő tőzsdei bevezetés során - derült ki a vállalat hétfői bejelentéséből, amely az év egyik legjobban várt tőzsdei IPO-ja lehet.

A tőzsdei bevezetési tervek mindössze hónapokkal azután születtek, hogy az online brókercég január végén a lakossági befektetők új generációja és a Wall Street-i fedezeti alapok közötti konfrontáció középpontjába került. A Robinhood akár 40 milliárd dolláros IPO-értékelést is megcélozhat - jelentette korábban a Reuters.

A tőzsdei bevezetés során mintegy 55 millió részvényt kínálnak fel, hogy több mint 2,3 milliárd dollárt gyűjtsenek. Ebből közel 2,63 millió részvényt a vállalat alapítói és pénzügyi vezetője kínálnak fel - derült ki a bejelentésből. Az ezekből származó bevétel nem a Robinhoodhoz kerül. A részvények ára várhatóan 38 és 42 dollár között lesz - közölte a vállalat.

Hirdetés

A Salesforce Ventures szoftverszolgáltató befektetési ága legfeljebb 150 millió dollár értékben kíván A osztályú törzsrészvényeket vásárolni a tőzsdei bevezetési áron - derült ki a bejelentésből.

A Robinhoodot 2013-ban alapította a Stanford Egyetemen két szobatárs, Vlad Tenev és Baiju Bhatt. A bejelentésből kiderült, hogy a felajánlás után ők fogják birtokolni a szavazati jogok többségét: Bhatt a forgalomban lévő részvények szavazati jogának mintegy 39%-át, míg Tenev mintegy 26,2%-át tudja majd magáénak.

A vállalat platformja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korlátlan jutalékmentes kereskedést folytassanak részvényekkel, tőzsdén forgó alapokkal, opciókkal és kriptovalutákkal. A Robinhood felülete a könnyű kezelhetőség miatt a koronavírus okozta korlátozások idején az otthonról kereskedő fiatal befektetők egyik célpontja lett. Népszerűsége az elmúlt 18 hónapban ugrásszerűen megnőtt.

Az úgynevezett mémrészvények kereskedési mániája hozzájárult ahhoz, hogy január és március között négyszeresére ugrott a bevétel - részletezte a Robinhood e hónap elején benyújtott IPO-bejelentése. De a gyors terjeszkedésnek ára volt.

A vállalatot kritikák érték, miután a GameStop és más, korábban elhasaló részvények idei megugrása miatt kénytelen volt visszafogni a kereskedést. Akkoriban a Robinhoodnak 3,4 milliárd dollárnyi vésztartalékot kellett felvenni, miután pénzügyeit megterhelte a lakossági kereskedés hatalmas felívelése és az elszámolóházak tőkeigényének ebből eredő megugrása.

A vállalat értéke a céget jól ismerő személyek szerint 30 milliárd dollár körüli lehet - írja jelentésében a Reuters. A Robinhood tőzsdei bevezetése az amerikai IPO-piac 15 hónapos rekordja közepette érkezik, mivel a befektetők megrohanták a nagy növekedési potenciállal rendelkező technológiai cégek részvényeit. A vállalatot a Nasdaqon "HOOD" szimbólummal tervezik bevezetni. A Goldman Sachs és a J.P.Morgan a kibocsátás vezető jegyzési garanciavállalói.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.