Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung 5 milliárd dollárral olajozza meg a zéró szén-dioxid-kibocsátás elérését

|

A Samsung 7 trillió wont, azaz mintegy 5 milliárd dollárt fektet be új környezetvédelmi stratégiájába, amelynek célja, hogy chip- és elektronikai termékgyártását környezetbarát folyamattá alakítsa, és 2050-re elérje a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást.

Hirdetés

A vállalat környezetvédelmi céljának elérésére irányuló tervezetében szerepel az energiahatékony termékek gyártása, az innovatív technológiák fejlesztése és a tiszta levegő technológiájának alkalmazása. A Samsung azonban ezeket a változtatásokat a Device eXperience (DX) divíziójában kicsit korábban kívánja végrehajtani, hogy ott 2030-ra elérje a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást. A DX a vállalat fogyasztói elektronikai részlege, amely okostelefonokat, televíziókat és más elektronikus eszközöket gyárt.

A Samsung már tett apró lépéseket ebbe az irányba. A cég például a legjobb Samsung telefonok, köztük a Samsung Galaxy S22 sorozat számos készülékének alapanyagaként újrahasznosított, a tengerből begyűjtött műanyagot használt fel. A Galaxy Z Fold 4, a Z Flip 4 és a Buds 2 Pro pedig újrahasznosított halászhálók felhasználásával készült. Ezeket az anyagokat a jövőben a vállalat teljes termékcsaládjában felhasználják majd. A Samsung megjegyezte, hogy DX részlege tavaly 17 millió tonna szén-dioxiddal egyenértékű kibocsátást jelentett.

Hirdetés

"Az éghajlati válság korunk egyik legnagyobb kihívása. A tétlenség következményei elképzelhetetlenek, és mindannyiunk, köztük a vállalatok és a kormányok hozzájárulását igénylik" - mondta Jong-Hee Han, a Samsung Electronics elnökhelyettese és vezérigazgatója közleményében. "A Samsung átfogó tervvel válaszol az éghajlatváltozás fenyegetéseire, amely magában foglalja a kibocsátás csökkentését, az új fenntarthatósági gyakorlatokat, valamint a bolygónk számára kedvezőbb innovatív technológiák és termékek fejlesztését."

A Samsung egyértelműen a zéró szén-dioxid-kibocsátás célját tűzte ki. Ennek részeként olyan technológiákat fog alkalmazni, amelyek célja az üvegházhatású gázok kiküszöbölése és a chipgyártási folyamat során keletkező gázok melléktermékeinek csökkentése. A vállalat azt is tervezi, hogy chipgyártó üzemeiben kezelőberendezéseket telepít, valamint szén-dioxid-leválasztó technológiákat alkalmaz, hogy a félvezetőüzemekből származó szén-dioxid-kibocsátást használható energiaforrássá alakítsa át.

Látogasson el a Computerworld - ZöldPálya - SustainIT 2022 konferenciára, ahol a legfontosabb fenntarthatósági témákkal várjuk Önöket!

Korábban más chipgyártó óriások is bemutatták hasonló terveiket. Az Intel például azt ígérte, hogy 2040-re eléri az üvegházhatású gázok nettó nullás kibocsátását, míg az AMD csak 2030-ra tervezi felére csökkenteni a működési szén-dioxid-kibocsátását.

Bár a Samsungnak hosszabb időbe telhet, mire nettó zéró szintet eléri, öt éven belül tervezi, hogy a Koreán kívül működő összes piacának villamosenergia-szükségletét megújuló energiával elégíti ki. A vállalat ezt úgy fogja megvalósítani, hogy csatlakozik az RE100 kezdeményezéshez, amelyen keresztül áramvásárlási megállapodásokat köt. A Samsung az Egyesült Államokban, Kínában és Európában már kiegyenlítette az elektromos energiaigényt megújuló energiával. A következő lépés a megújuló energiára vonatkozó áramvásárlási megállapodások kiterjesztése ezeken a piacokon - számolt be az Androidcentral.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.