Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung ráült Kínára

|

Az idei első negyedévben tarolt a kínai okostelefon-piacon a Samsung.

Hirdetés

A Samsung sorozatban az ötödik negyedévben lett a legkeresettebb gyártó az okostelefonok piacán Kínában. Ezen felül még a saját eladási rekordjaikat is meg tudták dönteni, annyira népszerűek lettek a termékeik a régióban. 

A koreaiak összesen 12,5 millió készüléket adtak el Kínában, csak az idei év első három hónapja alatt. A Strategy Analytics elemzése szerint ez 2,2 százalékkal több, mint a tavalyi utolsó negyedévben, és 18,5 százalékát teszi ki a teljes kínai okostelefon-piacnak. A számokat a The Korea Herald is megerősítette korábban. 

A régióban a második helyre a hazai Huawei futott be 8,1 millió eladott telefonnal, a harmadik pedig a Lenovo lett 7,9 millióval. Őket a Coolpad követte 7 millióval, majd a ZTE következett a listában, 6,4 millióval. A hatodik helyre futott csak be az Apple, amely 6,1 millió telefont tudott értékesíteni az első negyedévben. 

Kína a világ okostelefon-piacának nagyjából a 32 százalékát teszi ki a szakértők szerint, a régióban pedig uralkodó szerepbe került a Samsung. A koreaiak a Nokiát is lesöpörték a térképről tavaly, hiszen míg 2011-ben Kínában 10,9 millió okostelefont adtak el, addig tavaly már 30,06 milliót. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.