Hirdetés
. Hirdetés

A Schneider Electric is stratégiai partner lett

|

Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormánnyal a francia tulajdonú Schneider Electric csütörtökön Szigetszentmiklóson.

Hirdetés

A cég több mint 100 országban kínálja integrált megoldásait az energia és infrastruktúra, az ipari folyamatok, az épületautomatizálás és adatközpontok, hálózatok területén. Világszerte több mint 140 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2012. évi árbevétele meghaladta a 24 milliárd eurót.

Hirdetés

A nagyvállalat ipari automatizálással, középfeszültségű energia- és villamosenergia-elosztással, installációs rendszerekkel foglalkozik, de a megújuló energiára is nagy súlyt fektetnek. Tevékenységük kiterjed az épületautomatikára és a biztonsági rendszerekre, valamint a szünetmentes energiaellátásra, illetve adatközponti és egyéb hűtési megoldásokra. Erőműveket ugyanúgy kiszolgálnak, mint lakossági felhasználókat.

A Schneider Electric több mint 60 éve van jelen Magyarországon. A magyar cég budapesti központjában, a gyöngyösi, zalaegerszegi, továbbá a kunszentmiklósi gyárban, illetve a szigetszentmiklósi nemzetközi logisztikai központban közel 1500 főt foglalkoztat.

Európai viszonylatban Magyarországon található a csoport negyedik legjelentősebb ipari központja, a szigetszentmiklósi regionális elosztó központ pedig hamarosan a harmadik logisztikai kulcsplatformmá lép elő.

 

Magyarországi gyárai közül az áramsínrendszereket előállító gyöngyösiben 160-an, a kapcsolóberendezéseket, megszakítókat gyártó zalaegerszegiben szintén 160-an, az úgynevezett zalaegerszegi kismegszakítógyárban 254-en dolgoznak. Kunszentmiklóson, ahol a fő profil a középfeszültségű projektek tenderezése és menedzsmentje, valamint a közép- és kisfeszültségű kapcsolóberendezések gyártása, 240 főt foglalkoztatnak.

A 18 országot kiszolgáló szigetszentmiklósi regionális elosztó központ napi 338 millió forintos forgalmat bonyolít. A "logisztikai zóna" a cég termékeinek Közép- és Kelet-Európába, a Balkánra és Izraelbe történő elosztásának lebonyolításával, valamint kis- és középfeszültségű berendezések adaptálásával foglalkozik.

A több mint 24 ezer négyzetméteren elterülő épületet 2007 májusában adták át.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.