Hirdetés
. Hirdetés

A Silvergate top amerikai kriptobank a felszámolás sorsára jutott

|

A kriptopénz buborék jócskán kipukkadt, és most a bankokat is magával rántja. A Silvergate Bank, az USA egyik legnagyobb kriptopénz bankja bejelentette, hogy felszámolják.

Hirdetés

"A közelmúlt iparági és szabályozási fejleményei fényében a Silvergate úgy véli, hogy a Bank működésének rendezett leállítása és a Bank önkéntes felszámolása a legjobb út" - jelentette be szerdán a Silvergate Capital Corporation holdingvállalat. Közölték, hogy a bank felszámolási terve magában foglalja az összes betét teljes visszafizetését.

Mindez öt nappal azután történt, hogy a Silvergate Bank bejelentette, hogy megszünteti a Silvergate Exchange Network nevű azonnali pénzátutalási rendszert, amely az egyik legfontosabb szolgáltatása volt. A vállalat megnyugtatta ügyfeleit, hogy a többi, betétekkel kapcsolatos szolgáltatása a felszámolás során is tovább működik, de aki a Silvergate-tel üzletel, valószínűleg nem akar erre hagyatkozni.

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű Silvergate Bank 2013-ban fordult a kriptopénzek felé, és végül az egyik vezető amerikai kriptobankká vált. Az FTX drámai összeomlása tavaly év végén jelentős hatással volt a Silvergate-re, mivel a kriptotőzsde a bank egyik legnagyobb ügyfele volt. Ez 8,1 milliárd dolláros banki rohamot váltott ki a Silvergate-nél, ami arra kényszerítette, hogy 5,2 milliárd dollárnyi hitelviszonyt megtestesítő értékpapírt likvidáljon a kivonások fedezésére, és 718 millió dolláros veszteséget könyveljen el, ami jóval meghaladta a bank 2013 óta elért nyereségét.

A Silvergate emellett januárban elbocsátotta alkalmazottainak 40 százalékát, aminek következtében részvényei 46 százalékkal zuhantak, míg a negyedik negyedévben a betétek mintegy 68 százalékkal csökkentek. A jeleket olvasva, a múlt héten a nagy kriptotőzsdék, például a Coinbase és a Galaxy Digital megszakították a kapcsolatot a Silvergate-tel, ami valószínűleg súlyosbította a bank problémáit. A Silvergate Bankot a csúcson, 2021 novemberében részvényenként 222 dollárra értékelték. A múlt hét végén részvényenként már csak 5,77 dolláron állt - számolt be a Mashable.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.