Hirdetés
. Hirdetés

A Sony bemutatta a Vaio L asztali PC-sorozatot

|

Szerdán a Sony Japánban bemutatta új évközi PC-kínálatát, közte egy új termékcsaláddal, a Vaio L sorozattal. A teljes kínálat negyvenegy modellből áll. Egyedül a Blu-Ray lemezekre épülő gépek hiányoznak belőle, ezek várhatóan az év közepén kerülnek majd a piacra.

Hirdetés

Az új Vaio L asztali gépek mindent magukban foglaló modellek, melyekben a számítógép áramköreit a monitor mögé építették, így az egész gép egy síkképernyős tévére emlékeztet.

A Sony két fő típust mutatott be: az LA sorozatot 19 hüvelykes widescreen képernyővel és vezeték nélküli billentyűzettel, valamint az LB sorozatot, melynek 15,4 hüvelykes képernyője és vezetékes billentyűzete van. Ez utóbbi mindjárt a kijelző alatt csuklópántokkal kapcsolódik a gép testéhez, és használaton kívül felhajtva a kijelző nagy részét eltakarja. Ez a Vaio W és M modellekre emlékeztet, melyeket a Sony korábban kínált.

Az LA számítógépek kétféle hardverkiépítésben kaphatóak. Mindkettő rendelkezik TV-felvevő funkcióval, 512 Mbyte-nyi memóriával és egy 200 Gbyte-os merevlemezes meghajtóval. A processzoruk viszont már különböző: az egyikben Intel Core Duo T2300, a másikban Intel Celeron M 420 központi egység található. Az LB gépek alapkonfigurációja Celeron M 420 processzort, 512 Mbyte-os memóriát és 80 Gbyte-os merevlemezt rejt magában, TV-felvevő funkcióval azonban nem rendelkezik.

Az Intel Core Duo LA számítógép ára 250 000 japán jen (2110 dollár) lesz, a Celeron-M-alapú LA gép 220 000 jenbe, az LB jelű pedig 180 000 jenbe fog kerülni. Mindhárom darab április 22-étől lesz megvásárolható Japánban. A Sony a gépek tengerentúli eladását egyelőre még mérlegeli.

A negyvenegy számítógép egyike sem támogatja a Blu-Ray lemezformátumot, amelyért pedig bizonyos cégek, köztük a Sony is, síkra szállnak, a DVD-t helyettesítendő magasabb felbontású filmekhez. A Sony a múlt hónapban a németországi Cebit bemutatón úgy nyilatkozott, hogy ez év közepén reméli a Blu-Ray támogatással rendelkező Vaio asztali- és hordozható számítógépeket kereskedelmi forgalomba állítani. Szerdán a cég arról beszélt, hogy gépek egyesült államokbeli forgalmazása már nyár elején elkezdődik, de a más piacokra való bevezetés pontos időpontjáról nem esett szó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.