Hirdetés
. Hirdetés

A Sony elaltatja robotkutyáját, AIBO-t

|

Sok más vállalathoz hasonlóan a Sony is ezen a héten jelentette be az elmúlt pénzügyi negyedév eredményeit, amely az elemzőket is alaposan meglepte: a korábbi gyengélkedés után ugyanis mind az eladások, mind profit tekintetében az eddigi legjobb negyedévet produkálta a cég.

Hirdetés

Azonban az eredmények nem jártak áldozat nélkül! A költségek jelentős csökkentése érdekében például külföldre viszik néhány olyan készülék gyártását, amelyeket évtizedek óta tradicionálisan Japánban állítottak elő. A legismertebb és talán legsikeresebb mind közül a Walkman zenelejátszó család, amely mostantól Malajziában készül majd.
Ugyanez a sors vár a plazma tévék és az autó hifi kategóriába tartozó készülékekre is.

Rosszabbul járt AIBO, a robotkutya, és QRIO, a robotember: a luxuscikk kategóriába tartozó játékok gyártását felfüggesztették, és még ennek a negyedévnek a végén befejezik értékesítésüket is. Az utóbbi időben az egyre intelligensebb robotjátékok fejlesztése külön iparággá nőtte ki magát, épp ezért meglepő a cég teljes kivonulása erről a piacról.

A Sony emellett igyekszik azokra a területekre koncentrálni, ahol vezető pozíciót vívott ki magának. Ilyen például az LCD televíziók értékesítése, ahol Bravia termékei 30 százalékos piaci részesedést értek el. A PlayStation 2 és különösen a PlayStation Portable (PSP) kiváló eladásai is jelentősen hozzájárultak a negyedév sikeréhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.