Hirdetés
. Hirdetés

A Surface riadalmat keltett a hardvergyártók között

|

A Microsoft Surface még egy darabig biztosan nem önti el a piacot, de az eszköz bejelentése máris problémákat okoz, mert a többi Microsoft szoftvereket használó tabletgyártó nem tudja, hogy mire számítson Redmondból.

Hirdetés

Egy nappal a Surface bemutatkozása után az LG bejelentette, hogy nem folytatja a tabletek gyártását, inkább az okostelefonok termelésére koncentrál. A hír azonnal tápot adott a félelmeknek, hogy a Microsoft saját előállítású és forgalmazású terméke alávág a hardverpartnerei érdekeinek. Habár az LG sietett a Bloombergen keresztül közleményt kiadni, hogy a Surface semmilyen termékkel nem konkurál, ami pillanatnyilag a koreai gyártó fókuszában van, mégis sokat úgy vélik, hogy az LG tabletje lehet a Surface első áldozata, amelynek megjelenése volt az utolsó lökés a termékvonal leállításához.

A tabletgyártók nem sokat mondanak egyelőre a Suface-szel kapcsolatban, de a Reuters beszámolója szerint a legtöbbjüknek nincs pontos információja a hétfőn bejelentett termékről. Sőt állítólag a bennfentesek is csak múlt pénteken értesültek először a Microsoft lépéséről. Mivel a Surface teljes egészében Microsoft termék, a cég direkt versenytársává válik sok OEM üzletfelének, illetve minden hardvergyártónak, amelyik Windows 8-on futó tabletet állít elő.

Nem világos az sem, hogy a Microsoft azt az utat akarja-e járni, mint a Google a Nexus mobileszközzel, amely igazából nem vesz részt a hardverversenyben, csak afféle referenciaeszközül szolgál, vagy szeretne komolyan beszállni a hardverpiacba. A Nexus akkor jött ki, amikor az Android a bevezetési periódusban volt a piacon, a Surface pedig azt követően, hogy a Windows 8-as tabletek fejlesztése már elkezdődött más gyártóknál. Azaz lehet, hogy a Microsoft sem tör igazi hardvergyártói babérokra.

Ashlee Vance, a Busenessweek elemzője szerint a Microsoft nem akarta hátba támadni OEM partnereit, inkább ébresztőt fújt nekik: „Csinálhattok valami mást és szexit egy kis erőfeszítéssel!”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.