Hirdetés
. Hirdetés

A tablet a PC legnagyobb ellensége

|

A Gartner drasztikusan módosította a PC eladásokra vonatkozó előrejelzéseit, miután a nyugati gazdaságok teljesítménye lassul. Az igen népszerű tabletek sem segítenek.

Hirdetés

PC
PC

A Gartner drasztikusan módosította az idei PC eladásokra vonatkozó előrejelzéseit: a legújabb adatok szerint idén ez a piac csak 3,8 százalékkal bővül a tavalyihoz képest, korábban 9,3 százalékos növekedést prognosztizáltak. Az elemzők szerint a nyugati gazdaságok a vártnál lassabban bővülnek, a kormányzatok késleltetik az IT infrastruktúra cserét, és ezt a PC piac is erőteljesen megérzi.

A számítógép piac tervezettnél lassabb bővülését a tabletek rendkívüli népszerűségével is magyarázza a Gartner elemzője - noha ezen eszközök várható eladásáról számokat nem közölnek.

Ranjit Atwal, a Gartner kutatási igazgatója szerint az egyre növekvő pesszimista gazdasági kilátásokkal okolhatók a fogyasztói és a vállalati szegmens vásárlási hajlamának csökkenésével. Az amerikai eladási adatok a második negyedévben csalódást okoztak, az iskolakezdési akciók sem javítottak ezeken az eredményeken. A várakozások szerint a fogyasztói szegmensben kicsit jobbak lesznek az eladások, mint a vállalati-kormányzati területen.

A hagyományos PC gyártók is érzik, hogy gyengélkedik a piacuk, és csupán egy számjegyű a növekedés ezen a területen: a HP teljesen meglepte a közvéleményt, mikor például augusztusban bejelentette, hogy piacvezetőként megválna a PC üzletágtól - miután 2002-ben 25 milliárd dollárért megvásárolták a Compaq-ot. Az Acer pedig történelmének első veszteséges negyedévét könyvelhette el, és úgy tűnik év végére sem sikerül kilábalni a veszteségekből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.