Hirdetés
. Hirdetés

A tabletek legyűrik a notebookokat

|

Az IDC szerint az eladások aránya már az idei évben megfordul.

Hirdetés

Egy ideje már mindenki azt próbálja megjósolni, hogy a tabletek eladásai mikor szárnyalják túl a notebookértékesítések számát. Az, hogy túlszárnyalják, gyakorlatilag nem kérdés, ugyanis az elemzők egyhangúan állítják, hogy ez megtörténik. 

Ennek a konkrétabb időpontjáról még nem teljesen értenek egyet, azonban a neves IDC piacelemző úgy gondolja, hogy mindez már az idei év során bekövetkezik. Az eladások aránya várhatóak 58,7 százalékkal emelkedik éves összehasonlításban, ami azt jelenti, hogy a tavalyi 144,5 millió eladott tablet után idén 229,3 millió találhat gazdára. 

Az IDC szerint a tabletpiac a teljes PC-s ágazatot (notebook, ultrabook, asztali gép) maga mögé utasítja, már 2015-re. A szakértők szerint a nehezebb gazdasági helyzet gyors változást eredményezett a globális piacon, ahol a mobil tényező lett a legfontosabb. Mindez persze a fent leírtakat idézi elő, és azt jelenti, hogy a fogyasztók már másképp közelítik meg a kérdéseket, mint az elmúlt években. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.