Hirdetés
. Hirdetés

A Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének tagja lett az ÓE

|

Az 1984-ben alapított IASP a világ legnagyobb innovációs hálózata.

Hirdetés

Kiemelkedő szakmai programjának köszönhetően a rangos nemzetközi szervezet, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének tagja lett - a magyar felsőoktatási intézmények közül az elsők között - az Óbudai Egyetem.

A tagságot igazoló dokumentumot Sevillában, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (International Association of Science Parks and Areas of Innovation, IASP) éves közgyűlésén, csütörtökön vette át Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora - közölték.

Egyedülálló módon, három helyszínen hoz létre az egyetem tudományos és innovációs parkot Magyarországon: Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari, Zsámbékon pedig jövőipari innovációs profillal. Az IASP az Óbudai Egyetem szerteágazó, több tudományterületet felölelő koncepcióját értékelve - amely így három régiót is bekapcsol a kutatás-fejlesztési hálózatba - fogadta tagjai közé a hazai műszaki felsőoktatás egyik vezető intézményét - fogalmaztak.

Hirdetés


Az 1984-ben alapított IASP a világ legnagyobb innovációs hálózata, 78 országból mintegy 400 tudományos parkot és 117 ezer innovatív vállalatot fog össze, az európai divízió csaknem 160 tagot képvisel - ismertették.

Az Óbudai Egyetem mellett a Testnevelési Egyetemért Alapítvány által alapított Sport Life Science Park Nonprofit Kft., valamint a Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. által tervezett Faipari és Erdészeti Tudományos és Innovációs Park is a nemzetközi szervezet tagja lett - olvasható a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.