Hirdetés
. Hirdetés

A válságban nincs semmi különös

|

A CES szervezője szerint az egész természetes gazdasági folyamat.

Hirdetés

Az világgazdaság nagy kihivással küzd, de a gyógyászati eszközök területén kívül talán csak az IT az, amelyet a legkevésbé érint a recesszió.

A Consumer Electronics Expón (CES) egyelőre sem kiállitói létszámban, sem regisztrált látogtókat tekintve nem érződik semmiféle visszesés - idén is 2700 bemutatkozó céget és 130 ezer érdeklődőt várnak. Sőt, idén 300 olyan kisebb-nagyobb vállalat állít ki, akik eddig még soha sem.

 

shapiro1.jpg

 

A bizakodás ellenére lesznek cégek, akik idén kiállítói minőségben távol maradnak, a legnagyobb ezek közül a Yahoo!, aki igen nehéz évet tudhat maga mögött 2008-al.

A CES fókusza 2008-ban a formátumháború volt - nem hiába: itt lett biztos a Blu-ray gőzelme. Idén minden a mobil és a 3 dimenziós videózásról és a vezeték nélküli adatátvitel lehetőségeiről fog szólni, s természetesen az utóbbi években mindig is előtérben lévő lapos kisebb-nagyobb kijelzőkről.

 

shapiro2.jpg

 

2009-ben is fontos szerepet kap a szórakoztató-elektronikában a tartalomszolgálatás, a CES-en nem hiába képviselteti magát az összes hollywoodi filmstúdió és számos zenei kiadó is. A jelenleg bajban lévő amerikai autóipar szokás szerint saját kiállitói csarnokban mutatja meg, hogy mi mindent profitál az IT fejlesztéseiből. Ezen a területen Gary Shapiro szerint a most következő pár évben az intelligens vezérlési megoldások (pl. automatikus ütközés-elhárítás) és az autóban zökkenőmentesen élvezhető Wi-Fi internet kacsolat lesz a sláger. Sőt, az IPv6 bevezetésével arra is lehetőség lesz, hogy nem csak az egyes autók, de az autók minden fontosabb alkatrésze is saját IP cimet kapjon, ami által azok akár távolról is diagnosztizálhatóvá válhatnak.

 

A CES hivtalosan január 8-án, csütörtökön nyitja meg kapuit a szakma és az újságirók előtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.