Hirdetés
. Hirdetés

A vártnál gyorsabban zuhannak a PC-s eladások

|

Az elmúlt években sosem estek még ennyit az eladások az ünnepi szezonban.

Hirdetés

Bármi legyen is az oka, a világszintű számítógép-eladások (legyen szó asztali PC-kről, notebookokról vagy minden-egyben gépekről) a vártnál sokkal gyorsabban zuhannak. Az IDC piacelemző cég adatai szerint 2012. negyedik negyedévében 89,8 millió gép talált gazdára.

Ez 6,4 százalékkal alacsonyabb a 2011-es ugyanekkor dokumentált értéknél, és egyben az elmúlt években az egyedüli olyan eset, hogy az ünnepi szezonban csökkentek az eladási mutatók. Az egész évet vizsgálva 3,2 százalékos romlás volt megfigyelhető.

A Windows 8 még ma is minimális hatással rendelkezik, bár sokan vitatják, hogy egyáltalán van-e neki. Nem szabad elfelejteni, hogy az emberek az utóbbi években előszeretettel választottak inkább tableteket, de egyesek szerint egyszer eljöhet az idő, amikor a táblák már nem mennek más termékek rovására. A Microsoft ugyan megpróbálja összehozni egy platformra a munkát és a magánéletet, de sokat elárul, hogy a legfrissebb operációs rendszerét rögtön tablet-re optimalizált verzióban is kiadta.

 
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.