Hirdetés
. Hirdetés

A vártnál jobb eredményt jelentett az IBM

|

Az IBM kedden kiadott negyedéves gyorsjelentésében szereplő adatok messze felülmúlták az elemzői várakozásokat. A cég a 2010-es előrejelzésén is javított.

Hirdetés

Az IBM napokban kiadott, 2009 negyedik negyedévére vonatkozó gyorsjelentésében 4,81 milliárdos profitról számolt be: ez 3,59 dolláros részvényárfolyamot, és kilenc százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. A Thompson Reuters által megkérdezett elemzők korábban 3,47 dolláros részvényárfolyamot valószínűsítettek.

Az eladások is a várakozáson felül alakultak: 2,72 milliárd dollárt tettek ki, ami mérsékelt, egy százalékos növekedést jelent. A vállalat szolgáltatási és szoftver-eladási szektora egyaránt kétszázalékos növekedést produkált, míg a hardver üzletág bevételei négy százalékkal visszaestek. Az IBM az idei évben bevételei további növekedésével számol.

"Számos nagyobb, tavaly megkötött szerződésünk van, amelyek nem zárultak le a negyedik negyedévben; üzleti szempontból rendkívül erősen kezdődött az idei év" - nyilatkozta Mark Loughride, az IBM pénzügyekért felelős alelnöke. "Éppen ezért a szoftvereladások esetében kétszámjegyű bevételnövekedésre számítunk az első negyedév során" - mondta Loughride hozzátéve: a vállalat szoftver-üzletága 2000 óta megtriplázta a bevételeit.

Az IBM szerint a cég részvényárfolyama az év végére tizenegy dollárra emelkedhet; korábbi előrejelzésükben még tíz és tizenegy dollár közötti árfolyammal számoltak.

"Bízunk a 2010-es évben, és abban, hogy teljesítjük az erre az évre kitűzött céljainkat" - jelentette ki Samuel Palmisano, az IBM elnök-vezérigazgatója.

A cég elsősorban a pénzügyi megszorításoknak köszönhette kedvező 2009-es eredményét, ám Loughride bízik abban, hogy a 2010-es évben a növekvő árbevételek tovább javíthatnak majd a vonatkozó mutatókon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.