Hirdetés
. Hirdetés

A Veeam mentőszoftverével erősít az Aruba Private Cloud

|

Az Aruba a Veeam Availability megoldását integrálta saját Cloud Bare Metal Backup szolgáltatásába. A Private Cloud infrastruktúraszolgáltatását használó vállalatok így egy könnyen kezelhető, intuitív felügyeleti panelen keresztül egyszerűen menedzselhetik virtualizált alkalmazásaik és virtuális gépeik teljes körű, következetesen megbízható biztonsági mentését és helyreállítását.

Hirdetés

Kétségtelen: az Aruba S.p.A. és a Veeam Software együttműködésével indított Cloud Bare Metal Backup szolgáltatás az Aruba Private Cloud infrastruktúraszolgáltatásának sikerére épít. A felhőalapú, virtuális adatközpontok létrehozását lehetővé tevő IaaS megoldást a vállalatok mérettől függetlenül széles körben használják, többek között a hibrid infrastruktúrák összekapcsolására, a helyi adatközpont erőforrásainak felhőbeli kiterjesztésére, felhőalapú katasztrófa-elhárító megoldások kialakítására, valamint olyan speciális területeken, mint az élő adatfolyamok (streaming) és az e-kereskedelem támogatása. Az Aruba Private Cloud gyorsan bővülő felhasználói tábora még nagyobb ütemben növekvő adatmennyiséget és infrastruktúrát kezel, amit a szolgáltató a virtuális gépek és a virtualizált alkalmazások eddiginél is hatékonyabb és biztonságosabb mentésével és helyreállításával kíván támogatni.

- Private Cloud szolgáltatásunk rendkívül sikeres, sok ügyfelünk használja az alkalmazások és a kritikus folyamatok kezelésére, ezért a Bare Metal Backup szolgáltatás elindításával nem várhattunk tovább - mondta Stefano Cecconi, az Aruba S.p.A. vezérigazgatója. - A Veeammal közös fejlesztésünk eredményeként olyan megoldást adunk a vállalatoknak, amellyel az informatikai folyamatokat egyszerűen és gyorsan, mégis nagyvállalati szintű megbízhatósággal menthetik és állíthatják helyre.

 


Totális helyreállítás, folyamatos üzletmenet

Az Aruba Cloud Bare Metal Backup a virtualizált alkalmazások és adatok, valamint a virtuális gépek teljes körű, gyors, rugalmas és megbízható helyreállítását kínálja. A szolgáltatás az Aruba Private Cloudban elérhető szerverekre és tárolókra, valamint a Veeam üzletmenet-folytonosságot biztosító Availability Suite megoldásának részét képező Backup & Replication szoftverre épül.

Nagy teljesítményű, mégis könnyen használható és megfizethető mentési megoldás a Veeam Backup & Replication, amely a virtualizált alkalmazások, adatok és a virtuális gépek gyors, rugalmas és megbízható helyreállításával folyamatos rendelkezésre állást és zavartalan üzletmenetet biztosít a vállalatoknak. A VMware vSphere- és a Microsoft Hyper-V-alapú virtuális környezeteket egyaránt támogató, díjnyertes szoftver így kiválóan kiegészíti az Aruba Private Cloud szolgáltatásait.

- Az IDC szerint a szervezetek többsége 2019 végéig felhőalapú megoldásokkal fogja bővíteni IT-környezetét, az Arubával kialakított partneri együttműködésünk ezért stratégiai jelentőségű - mondta Albert Zammar, a Veeam Software alelnöke. - Backup-as-a-Service szolgáltatásunkra építve palettánkat a jövőben várhatóan kiterjesztjük majd a mindinkább digitális alapon működő világ más területeire is, amelyeken a vállalatok a felhőre

támaszkodnak adataik és alkalmazásaik menedzselésében. Integrált megoldásaink együttese nemcsak nagyon rövid visszaállítási időt és 24/7-es, folyamatos működést garantál a vállalatoknak, hanem az adatok és alkalmazások mindenkori, angol kifejezéssel Always-on rendelkezésre állását is.

Rendkívül gyors lehet a mentett virtualizált alkalmazások és virtuális gépek helyreállítása Cloud Bare Metal Backup szolgáltatással, mivel a Veeam Backup & Replication szoftvere olyan szerződésbe foglalt szolgáltatási szinteket (SLA-ket) tesz lehetővé, amelyek 15 percnél rövidebb helyreállítási időt szabnak meg.

Rugalmas mentés gépekről, alkalmazásokról és fájlokról
A Cloud Bare Metal Backup szolgáltatással a vállalatok lemezkép (image) technológián alapuló biztonsági másolatokat hozhatnak létre a Private Cloud virtuális adatközpontban működő virtuális gépeikről. A szolgáltatás szorosan együttműködik a virtualizációs hypervisorral, így a menteni kívánt virtuális gépen nem kell semmilyen szoftverkomponenst telepíteni, az teljes mértékben védett lesz, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszer fut rajta.

Igény szerint beállíthatják a vállalatok, hogy a Cloud Bare Metal Backup egy teljes virtuális gépet az eredeti vagy egy másik fizikai, host gépen állítson helyre, de választhatnak még gyorsabb megoldást is, kimondottan a megváltozott adatok helyreállítására. Minthogy az alkalmazott technológia az adatátvitel tekintetében független a hálózati kapacitástól és a virtuális gépek erőforrásaitól, segít a költségek csökkentésében. és teljes átláthatóságot ad a végrehajtásra nézve.

A szolgáltatás tisztán infrastrukturális jellegének köszönhetően a Cloud Bare Metal Backup a Cloud Backup mellett is használható, amellyel együtt teljes védelmet ad a gép lemezképétől kezdve az alkalmazásokon át a fájlrendszer szintjéig. Mindez azt jelenti, hogy a vállalat akár az egyes fájlok gyors helyreállítását is elvégezheti a virtuális gépeken és lemezeken. A kívánt beállításokat a felhasználók egy könnyen kezelhető online felügyeleti panelen adhatják meg többek között a virtualizált alkalmazások, a virtuális gépek, illetve az egyes fájlok biztonsági mentésének gyakoriságára, a mentések megtartásának időtartamára vonatkozóan.

Minden egyes virtuális gép biztonsági mentéséhez 200 gigabájt tárhelyet biztosít a Cloud Bare Metal Backup szolgáltatás, amely halmozódik. Más szóval tíz darab Cloud Bare Metal Backup csomaggal összesen 2 terabájt tárhelyet kap a vállalat, amelyet megoszthat a védeni kívánt virtuális gépek között - ezért a rendelkezésre álló tárhely méretét egyszerűen növelheti további csomagok megvásárlásával.

Európai adatközpont-hálózat
A mentési technológiát az Aruba és a Veeam a Private Cloud szolgáltatás hypervisorával, a VMware védelmi mechanizmusaival és a Microsoft VSS (Volume Shadow Copy Service) szolgáltatásával is integrálta az alkalmazásszintű következetesség és a nagyobb teljesítmény érdekében. Mivel a mentett adatok egy távoli tárolóra kerülnek, a virtuális gép tárolójának sérülése vagy az adatok elvesztése sem akadályozza az alkalmazás teljes helyreállítását.

A Private Cloud szolgáltatást használó vállalatoknak az Aruba műszaki csapata mindehhez telefonos és hibajegy-rendszeren alapuló támogatást ad. Az Aruba európai adatközpont-hálózatának köszönhetően a Cloud Bare Metal Backup szolgáltatást a vállalatok Olaszországban, Franciaországban és a Cseh Köztársaságban is aktiválhatják, így igény szerint meghatározhatják, hogy a szolgáltató földrajzilag hol kezelje biztonsági mentéseiket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.