Hirdetés
. Hirdetés

A VGA piac a CeBIT-re vár?

|

Elemzők szerint grafikus kártyák piacán állóháború zajlik, a gyártók valószínűleg csak a márciusi CeBIT-en rukkolnak elő új termékkel.

Hirdetés

Az NVIDIA új, DirectX 10 kompatibilis GPU-inak kibocsátása dacára a grafikus kártyák piaca csendes. Ennek oka, hogy egyelőre nincsenek DirectX 10 alatt futó alkalmazások. A grafikuskártya-gyártók leginkább arra várnak, hogy iránymutatást kapjanak a GPU-gyártóktól, hogyan fejlesszenek ki DX10-et támogató termékeket, illetve leginkább arra számítottak, hogy a Windows Vista DX10 támogatással fog megjelenni. Ráadásul a DX10 kompatibilis termékek tesztelésére alkalmas szoftver sem áll rendelkezésre.

Pillanatnyilag Európa legnagyobb informatikai seregszemléjére, a CeBIT-re tekintenek úgy sokan, mint fordulópontra a grafikuskártya-ipar számára. A híresztelések szerint az NVIDIA további két GPU-n dolgozik, a G84 és a G86 kódnevek alatt, amelyekkel a piac belépő és középszintjét célozza. Nagy valószínűséggel ezekből az első minták még az első negyedévben megérkeznek a kártyagyártókhoz.

Ha az ATI régóta várt R600-asa megjelenik a piacon a CeBIT előtt, akkor valószínű, hogy az NVIDIA is ellentámadásba lendül a G84-el és a G86-al március közepe-vége felé. Arra pedig jó esély van, hogy az ATI hamarosan piacra dobja az R600-at, hiszen van olyan nemzetközi, hardvertesztekkel foglalkozó weboldal, amely már tesztet is közöl róla. Ugyanez a weboldal, a Level 505 a várható árat és a piaci megjelenés időpontját is tudni véli. Szerintük az Egyesült Államokban január 22-én debütál az R600, és 630 amerikai dollár (kb. 120 000 forint) körül becsülik az árát.

Az ATI nem kommentálta a piaci spekulációkat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.