Hirdetés
. Hirdetés

A Weather.com több mint 1 milliárd dollárt hozhat az IBM-nek

|

Időjárási üzletágának eladását vizsgálja a gyártó.

Hirdetés

Az IBM az ügyet ismerő személyek szerint az időjárás-üzletágának eladását vizsgálja, mivel a technológiai vállalat igyekszik racionalizálni tevékenységét. A források szerint az üzletág értékesítése korai szakaszban van, és lehet, hogy nem jön létre üzlet. Ha mégis, akkor valószínűleg a magántőke lesz a vevő egy olyan üzletben, amelynek értéke meghaladhatja az 1 milliárd dollárt.

Az IBM 2015-ben állapodott meg az üzletág megvásárlásáról, megvásárolva a The Weather Company üzleti vállalkozások közötti, mobil és felhőalapú üzletágait, köztük a Weather.com-ot, amely időjárás-előrejelzéseket nyújt világszerte. Az üzlet árát akkoriban több mint 2 milliárd dollárra taksálták. A The Weather Channel nem volt része az üzletnek, de beleegyezett, hogy az IBM-től időjárás-előrejelzési adatokat és elemzési szolgáltatásokat licenceljen - írta a Wall Street Journal.

E felvásárlásban kifejeződött az IBM-nek az az elképzelése, hogy felhő-infrastruktúráját felhasználva pontos időjárás-előrejelzéseket nyújtson, és segítsen a vállalatoknak a költségek ellenőrzésében. A cég honlapja szerint az üzletág naponta több mint 25 milliárd előrejelzést ad ki.

Hirdetés

Az időjárási egység eladása része lenne az IBM szélesebb körű törekvésének, hogy racionalizálja tevékenységét, mivel az egykor meghatározó vállalat részvényei a több mint 20 évvel ezelőtti szintek közelében ingadoznak.

Az IBM egy évek óta tartó átalakítás közepén van, amelynek középpontjában a hibrid felhő- és mesterséges intelligencia súlypontú céggé való átalakulás áll. Az elmúlt években olyan üzletágakat szervezett ki vagy adott el, mint a Kyndryl Holdings, amely az IT-infrastruktúra és az adatközpont-menedzsment piac nagy szereplője.

A valamivel 120 milliárd dollár alatti piaci értékelésű társaság 2022-ben lezárta az IBM Watson Health üzletágához tartozó egészségügyi adat- és elemzési eszközök eladását a Francisco Partners magántőke-befektető cégnek. Amikor a vállalat az év elején bejelentette az üzletet, az IBM azt mondta, hogy az eladás egy lépés volt afelé, hogy jobban összpontosítson a platformalapú hibrid felhő és mesterséges intelligencia stratégiájára.

Januárban az IBM közölte, hogy más technológiai vállalatokhoz csatlakozva munkahelyeket szüntetett meg, nagyjából 3900-at. A vállalat januárban a negyedik negyedévre vonatkozóan stagnáló árbevételt jelentett, miután az erős amerikai dollár több mint 1 milliárd dolláros veszteséget okozott. A cég előrejelzése szerint az árfolyamok idén a javára fognak változni. Emellett az egész évre egyszámjegyű, közepes nagyságrendű kiigazított árbevétel-növekedést és mintegy 10,5 milliárd dollár konszolidált szabad cash flow-t prognosztizált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.