Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 8 nem lesz hatással az év végi DRAM eladásokra

|

A Microsoft új Windows 8 operációs rendszere nem fog szignifikáns keresletnövekedést kiváltani a DRAM memóriachipek iránt az utolsó negyedévben közölte az iparági piacelemző IHS iSuppli.

Hirdetés

Az első megnyilvánulások a Windows 8 piacra dobásakor arról szóltak, hogy az új operációs rendszer akár kétszámjegyű keresletnövekedést is kiválthat a DRAM chipek piacán az idei negyedik negyedévben.

Jobban meggondolva azonban erre nem lehetett számítani a korábbi tapasztalatok alapján, és azért sem, mert a Windows 8 nem támaszt extra hardverigényeket. Továbbá idén nem várható, hogy az utolsó három hónapban erősen megnövekedne a PC iránti kereslet a tavalyi év hasonló időszakához képest – vélekedik az IHS iSuppli.

"Az új Microsoft operációs rendszer bemutatása hagyományosan fejlettebb rendszerkövetelmények megjelenését is magával hozta, amely fűteni fogja a növekedést a DRAM-piacon. Azonban a Windows 7-tel kezdődően és folytatva Windows 8-cal, a Microsoft a karcsúbb operációs rendszerek fejlesztése mellé állt, s megtartotta a korábbi DRAM követelményeket" – mondta Clifford Leimbach, az IHS elemzője.

A globális DRAM szállítások várható növekedése csak 8 százalék lesz a negyedik negyedévben, ami a legkisebb bővülési ráta a Windows verzióváltások idején, egészen a Windows 3.1 húsz évvel ezelőtti bemutatásáig visszatekintve. Érdekes, hogy a növekedés kiszámításakor nem csak a PC-ket, hanem a tableteket és okostelefonokat is figyelembe vették. Ez azért volt fontos, mert a PC-k részesedése a DRAM-ok felhasználásában ebben az évben 50 százalék alá esett (ez az első eset, hogy ez megtörtént), s a prímet már a mobileszközök – okostelefonok és tabletek – viszik – közölte az IHS iSuppli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.