Hirdetés
. Hirdetés

A zsarolóvírusok elleni védelem lehetőségei

|

Néhány hete jelent meg a KÜRT Zrt. sajtóközleménye, melyben az információbiztonsági cég szakértői arról számoltak be, hogy egyre többen keresik meg őket zsarolóvírusok okozta adatvesztés miatt. A cikk nagy médiavisszhangot váltott ki, és azóta már a megoldási lehetőségekkel kapcsolatban is sokan keresik a KÜRT-öt.

Hirdetés

Sajnos a mai napig nincs 100 százalékos védelem a zsarolóvírusok ellen, de sokat tehetünk a kockázataink csökkentése érdekében. A KÜRT Zrt. most egy olyan megoldási csomaggal állt elő, amelyben magánszemély, kis- és nagyvállalat egyaránt találhat a maga számára megfelelő védekezési lehetőséget.

Gyakran esnek abba a hibába a piac kisebb szereplői, hogy azt hiszik, nem lehetnek áldozatai ilyen támadásoknak, mert csak nagyobb vállalatok, multinacionális cégek a kiberbűnözők célpontjai. Ez korántsem igaz, a zsarolóvírusok esetében az egyik cél - a sok kicsi sokra megy elv alapján - a vírus minél szélesebb körben való terítése, így a kisebb vállalkozások, magánszemélyek ugyanúgy ki vannak téve a veszélynek.

Le kell szögezni, hogy 100 százalékos hatékonyságú megoldás ma még nem létezik az ilyen típusú támadások ellen, de megelőző intézkedésekkel, megfelelő eszközök alkalmazásával és az átlagosnál lényegesen nagyobb mértékű odafigyeléssel sokat tehetünk a kockázatok csökkentése érdekében.

Reagálva az egyre növekvő piaci igényekre, a KÜRT összeállított egy különböző típusú intézkedésekből, módszerekből, eszközökből álló megoldáscsomagot. Ennek elemeiből magánszemélyek és vállalatok egyaránt kiválaszthatják a nekik megfelelőt, egy vagy több elem, illetve az egész csomag is alkalmazható a rendelkezésre álló erőforrásoktól függően.

A KÜRT megoldáscsomagja az alábbi elemekből áll:

  • Biztonságtudatossági oktatás
  • Megfelelő mentési eljárás
  • Tűzfalakból és vírusvédelmi eszközökből álló komplex védelmi rendszer kiépítése
    • OPSWAT Metadefender Core
    • ESET vírusvédelmi rendszer
    • FireEye vírusvédelmi rendszer

A megoldáscsomag elemeiről további információt az alábbi elérhetőségen kaphat:

www.kurt.hu/kurt-vs-ransomware

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.