Hirdetés
. Hirdetés

Adatmenedzsment az intelligens vállalat alapja

|

Olyan adatmenedzsment stratégiát kell kidolgozniuk a vállalatoknak, amely megbírkózik napjaink realitásával - az adatokat egyre újabb forrásokból, mindenütt el kell érni, és a hozzájuk fűződő, üzleti igények is folyamatosan fejlődnek. Interjú Dirk Hausermannal, az SAP adatbázis és adatmenedzsment platformjának regionális vezetőjével.

Hirdetés

A vállalatvezetők 80 százaléka tapasztalja, hogy a nem egységes megoldások elterjedésével az üzlet körülményesebben éri el az adatokat, ami megnehezíti az ügyféligények és a beszállítói elvárások, de még a cég saját termékeinek jobb megértését is. Az analitikai és adatkutatói feladatok 60 százaléka még ráadásul manuális, ezért auditálás szempontjából sérülékeny, növeli a jogi kockázatokat, ugyanakkor rontja a munkavégzés hatékonyságát.

Hirdetés

Idén júniusban Orlandóban megrendezett SAPPHIRE ügyfélkonferenciáján az SAP ezért bejelentette SAP HANA Data Management Suite megoldáscsomagját, amely nagyvállalati szinten forradalmasítja az adatok menedzselését. Segítségével a vállalatok biztonságosan rögzíthetik, kezelhetik, összekapcsolhatják és védhetik adataikat, így egy nagy teljesítményű környezetben magabiztosan irányíthatják adatvagyonuk felhasználását SAP alkalmazásaikban és azokon túl is.

Computerworld: Melyek az SAP legnépszerűbb adatbázis és adatmenedzsment (DDM) megoldásai, és miként támogatják a vállalatok intelligenssé válását?

Dirk Hauserman: SAP HANA Data Management Suite megoldáscsomagunk magja nem más, mint saját SAP HANA platformunk, amely a jól ismert, gépi memóriában futó adatbázis-kezelő rendszerünk mellett további, fontos komponenseket, az integrációhoz és az adatminőség biztosításához adatmenedzsment megoldást, valamint analitikai megoldásokat is tartalmaz, és alkalmazásfejlesztő platformként is szolgál.

Dirk Hauserman, SAP

Tavaly mutattuk be az SAP Data Hub megoldásunkat, amellyel a vállalatok a strukturált és a strukturálatlan adatok világát vonhatják össze. Segítségével az adatkutatók például rendkívül költséghatékony módon és nagy teljesítmény mellett érhetik el mind az SAP alkalmazásokban, mind az adattavakban (például Hadoopban) kezelt adatokat.

Nem utolsósorban SAP Cloud platformunkon a vállalatok nemcsak integrálhatják a felhőben és a házon belül bevezetett megoldásaikat, hanem továbbfejleszthetik őket, és gyorsabban készíthetnek új, innovatív alkalmazásokat is.

Mindezek az alkalmazások nélkülözhetetlen építőkövei a digitális platformnak, amely az Intelligens Vállalat alapja.

CW: Mi a DDM megoldások szerepe a vállalatok digitális átalakulásában?

DH: Az adat a modern, Intelligens Vállalatok éltetőereje, az üzlet digitális pénzneme. Kritikus fontosságú ezért, hogy a vállalat összekapcsolhassa, felügyelhesse, irányíthassa, védhesse és összehangolhassa adatait, tárolja azokat bármilyen környezetben. Minden szervezetnek olyan stratégiát kell kidolgoznia az adatmenedzsmenthez és irányításhoz, amely kezelni tudja napjaink realitását - az adatokat egyre újabb forrásokból, mindenütt el kell érni, és a hozzájuk fűződő, üzleti igények is folyamatosan fejlődnek. Az SAP olyan, házon belül, a nyilvános felhőben és hibrid környezetekben egyaránt bevezethető, nagyvállalati szintű megoldásokat ad, amelyekkel a vállalatok meg tudják válaszolni ezeket a kihívásokat.

CW: Miért érdemes a vállalatoknak az SAP DDM megoldásait választaniuk a versenytársak termékeivel szemben?

DH: Portfóliónkat a legnagyobb elemző cégek piacvezetőként tartják számon. Egyetlen más szállítóról sem tudok, amely az adatbázis és adatmenedzsment megoldások hasonlóan gazdag és erős családját kínálná. SAP HANA Data Management Suite megoldáscsomagunk ráadásul nemcsak ezeket a fontos területeket, hanem az adatok összes, releváns aspektusát lefedi. Az SAP alkalmazásokat, ERP és más megoldásokat használó vállalatok számára pedig a szoros integráció egy további, döntően megkülönböztető tényező, amely DDM megoldásaink mellett szól.

CW: Milyen fogadtatásra talál a HANA a piacon, megfelel a várakozásoknak, amelyekkel az SAP hét évvel ezelőtt bejelentette új adatplatformját?

DH: A bemutatása óta eltelt, nagyon rövid idő alatt az SAP HANA platformot eddig több mint 25 ezer ügyfelünk vezette be, és ez a szám folyamatosan növekszik. Hihetetlenül nagy eredmény ez, az SAP eddigi történetében kétségtelenül a HANA felhasználói tábora nő a leggyorsabb ütemben. Felhasználói közül sokan - közöttük Magyarországon is - egyetértenek abban, hogy az SAP HANA sikerrel kezeli az alapproblémát, a komplexitást, amelynek megoldására "elsőként gépi memóriában futó" adatbázis platformunkat terveztük.

SAP HANA-val a vállalatok a tranzakciókat és az analitikát egyazon platformon tudják támogatni, fejlett (prediktív, gépi tanuló, szöveganalitikai, térbeli, gráf és idősoros) elemző motorjaival soha nem látott betekintést nyernek adataikból, amelyre új generációs megoldásokat építhetnek, és azokat bárhol bevezethetik, mert nem zárjuk be őket felhőnkbe. Mindennek köszönhetően ügyfeleink tapasztalják, hogy adataikból sokkal egyszerűbben teremthetnek értéket, jobb döntéseket hozhatnak, gyorsabban és többet újíthatnak, mint eddig bármikor. Legfrissebb jelentéseikben a piacelemzők is megerősítik az SAP HANA vezető pozícióját, kiemelve, hogy a megoldás az SAP alkalmazások hagyományos használati esetein és ügyfélbázisán túl is releváns és versenyképes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.