Hirdetés
. Hirdetés

Akadályozzák a részvényesek a Tandberg felvásárlását

|

A Cisco október elején jelentette be felvásárlási szándékát a videókonferencia-megoldásokat szállító norvég cégre; a tulajdonosok egy része még többpénzt akar.

Hirdetés

Egy svéd tőzsdei brókerház csütörtökön bejelentette, hogy a Tandberg részvényeinek 24 százalékát kézbentartó tulajdonosok nem kívánják elfogadni a Cisco ajánlatát, amely alapján összesen 3 milliárd dollárt fizetnének a norvég cégért. A Cisco értesült a részvényesek döntéséről, de semmilyen kommentárt nem fűzött hozzá - írja az IDG News Service.

A SEB Enskilda brókerház - amely a Tandberg 24 százalékát birtokló részvényeseket képviseli - közleményében úgy fogalmaz, hogy a részvényesek szerint a Tandberg önállóan is sikeres lehet. Ugyanakkor nyitottak egy nagyobb értékű ajánlatra, akár a Cisco, akár más vállalat részéről - tette hozzá a közlemény.

Stratégiai terület
Jeff Mann, a Gartner kutatási alelnöke szerint a részvényesek mindössze több pénzt szeretnének kiszedni a Ciscóból. Ez a lépés szokásos a felvásárlásoknál, a részvényeseket pedig az bátoríthatja, hogy a Cisco vezetői számtalan alkalommal kijelentették, hogy a a videókonferencia nagyon fontos terület a cég számára.

A Gartner szakértője szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy egy konkurens ajánlat érkezne másik cégtől, mivel csak néhány olyan szállító van, amely egyáltalán szóba jöhet, mint az Avaya és tulajdonosa, a Silver Lake Partners, a Siemens, a Hewlett-Packard, vagy a Gore magántőke-befektető. Jeff Mann úgy véli: az Avaya és a Siemens maguk is más problémákkal küzdenek; egy versengő ajánlatnak több értelme lenne a HP részéről, amely az utóbbi időben egyre többször kerül szembe az akvizíciós célpontok után kutatva.

Az akvizíció bejelentésekor a Tandberg vezérigazgatója, Fredrik Halvorsen még úgy fogalmazott, hogy az ajánlat jókor, és a megfelelő helyről érkezett, míg a Cisco vezetője, John Chambers szerint az akvizícióval valamennyi fél jól jár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.