Hirdetés
. Hirdetés

Akcióban a hazai startupok

|

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a Colabs a tavaszi Startup Weekendet.

Hirdetés

2013 árpilis 5-én rajtol el a hazai Startup Weekend a Colabs szervezésében, ahol 54 óra alatt 50 hazai vállalkozó, fejlesztő és designer méri össze tudását, termékét vagy szolgáltatását.

 

A hétvégi rendezvényen fiatalokból álló csapatoknak kell egy-egy elképzelést az ötlettől egészen termék vagy szolgáltatás prototípusáig megalkotniuk. Az évről évre világszerte 130 nagyvárosban megrendezésre kerülő eseményeken, eddig több mint 10 ezer fiatal mérte össze tudását.

Ráadásul a hétvégék alatt megszületett projektek 20% a rendezvény után önálló vállalkozásként képes tovább élni.

A korábbi években olyan vállalatok nőtték ki magukat a hazai startup világból, mint Prezi.com vagy éppen a Ustream, melyek kis garázscégként indultak, de ma már több tíz millió felhasználóval rendelkeznek. Ehhez az élmezőnyhöz keresik most az új versenyzőket. A csapatok közül a legnépszerűbb idén elnyeri a „The project that calls for a Carlsberg” díjat, amely az elismerés mellett 200.000 Ft pénzdíjazást is jelent.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.