Hirdetés
. Hirdetés

Alibaba fogja megmenteni a Yahoo-t?

|

Az Alibaba főnöke, Jack Ma arról beszélt, hogy kivinné a részvénypiacra a távol-keleti internet nagyágyúját.

Hirdetés

A Yahoo élén bekövetkezett változások hamar megindultak a spekulációk, hogy a cég minél előbb igyekszik majd megszabadulni ázsiai befektetéseitől, különösen az Alibaba Groupban lévő részesedésétől. Mások viszont inkább arra számítanak, hogy óvatosabb stratégiát folytatva inkább tőzsdére vinnék az Alibabát.

Jack Ma, az Alibaba vezére

A társaságban a Yahoo-nak 42 százalékos részesedése van, s ez bizony fontos, mert az egyik legértékesebb internetes vállalkozásról van szó, amelynek értékét durván 35 milliárd dollárra becsülik. A Yahoo ázsiai érdekeltségei (köztük a Yahoo Japan) talán még többet is érnek, mint a portál központi üzleti tevékenysége, ami jókora piaci nyomás alatt áll az olyan hatalmas konkurensek miatt, mint a Google.

Jack Ma, az Alibaba vezérigazgatója a hírek szerint szívesen megszabadítaná a Yahoo-t cégének kisebbségi tulajdonától vagy részben, de inkább egészben. De Kaliforniában nem sietnék el a papírok eladását.

A Yahoo egyik fő befektetője Eric Jackson a MarketWatch-nak kifejtette, hogy az Alibabát eladni olyasmi lenne, mintha volna 40 százalékuk a Facebookban és ezt kiárusítanák 30 milliárd dolláros értékelés mellett. Arra utalt, hogy a Facebookot az elsődleges részvénykibocsátása előtt 100 milliárd dollárra taksálják. „Ez az egyik legkolosszálisabb ökörség volna a cégtörténelemben” – szögezte le.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.