Hirdetés
. Hirdetés

Alig lesz idén nyereségesebb a PC-s piac

|

Bár 1,6 százalékkal többet jósolnak 2013-ra, ez mégsem olyan jó hír a szebb napokat megélt szektornak.

Hirdetés

A 2012-es ünnepi szezon az elmúlt öt évben az első volt, amely az eladások tekintetében visszaesést jelentett. Az idei évre a PC-s piacon mindössze 1,6 százalékos árbevételi többletet jósol az IDC piacelemző cég, ami 40,7 milliárd dollárt jelent.

A mobil-PC-k megsínylik majd a tabletek népszerűségét, főként akkor, ha 13,3 hüvelykes vagy attól kisebb notebookokról van szó. Az Intel és az AMD x86-os processzorai emiatt szintén teret veszítenek az ARM lapkákkal szemben. A szerverpiacot tekintve az ARM CPU-kat nem fogadják könnyen - az IDC szerint 2016-ig csak a 3,2 százalékot érheti el a piacon a gyártó.

Ami a processzorpiacot illeti, 2016-ra mindössze 3,4 százalékos növekedést jósolnak 2011-hez képest, ami a bevételek illeti, és csak 3,2 százaléknyi pluszt ez eladásokban. A szektornak nem tett jót a Windows 8 kicsi erőforrásigénye és a tabletek népszerűsége sem. Idén 384 millió CPU fogyhat a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.