Hirdetés
. Hirdetés

Alig pár hónap után távozik a TikTok vezérigazgatója

|

Kevin Mayer szinte fel se melegítette igazgatói székét, a jelek szerint nagyon ingatag a mindenfelől támadott szolgáltatás helyzete. Ráadásul továbbra sem tudjuk, hogyan reagálnak Donald Trump ultimátumára.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban csúcsra járatták a kínai gyökerekkel rendelkező videós közösségi szolgáltatás, a TikTok elleni hadjáratot. Miután különféle biztonsági és adatkezelési aggályok merültek fel a főként legfiatalabb korosztálynak szóló, vicces videókra épülő app körül, Donald Trump a Huawei elleni kereszteshadjárathoz hasonlóan támadja a szolgáltatást azzal az indokkal, hogy túl közeli kapcsolatot ápol a kínai kormánnyal, ezért minden bizonnyal kémkedik nekik a felhasználókról.

Hirdetés

A csatározás történetének legfrissebb lapja már arról szól, hogy Trump teljesen betiltaná a TikTok elérhetőségét és használatát az Egyesült Államokban, kivéve akkor, ha a cég amerikai részét záros határidőn belül fel nem vásárolja az egészet egy "megbízható" amerikai vállalat. Erre egyébként már többen is bejelentkeztek, a legnagyobb nevek között a Microsoft, a Twitter és az Oracle is jelezte, hogy érdekelné őket az üzlet.

A bizonytalanság viszont a cég körül, és a cégen belül is hatalmas, amit az is jól mutat, hogy mindössze néhány hónappal azután, hogy vezérigazgatóvá választották, lemondott tisztségéről Kevin Mayer, a TikTok vezérigazgatója. A távozó vezető tegnap részletes levelet küldött minden TikTok alkalmazottnak, valamint az anyacég, a ByteDance dolgozóinak is, melyben döntését indokolja.

"Az elmúlt hetekben gyökeresen megváltozott a politikai környezet, és fontos következtetésekre jutottam azzal kapcsolatban, milyen változásokra van szükség a cégstruktúrában, valamint hogy ez mit jelent arra a globális szerepre nézve, amit annak idején elvállaltam. (...) Meg kellett értenem, hogy a munkaköröm, amely főként a TikTok nemzetközi működtetését jelenti, teljesen átalakul annak köszönhetően, hogy az amerikai kormány eladásra kényszeríti a cég amerikai részét" - írta levelében Mayer.

Egyelőre nem tudni, mit tervez a TikTok mögött álló ByteDance az amerikai elnök által erőltetett paktumra válaszként, hivatalos válaszról egyik "kérővel" kapcsolatban sem lehet még tudni. Sajtóközleményben Mayer távozására is csak annyit reagált a cég szóvivője, hogy köszöni a távolzó vezérigazgató munkáját, amelyet az elmúlt hónapok folyamatosan változó politikai környezetében is kiválóan végzett és sok sikert kívánnak neki a jövőben. Szóval ki tudja, lesz-e eladás, vagy valami telejsen váratlannal próbálkoznak - az például érdekes húzás, hogy a TikTok beperelte az amerikai kormányt a versenyjoggal és egyéb üzleti szabályozásokkal ellenkező, hátrányt okozó döntései miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.