Hirdetés
. Hirdetés

Amazon, Google és Microsoft összefogás a felhők új elveiért

|

Az Amazon, a Google és a Microsoft új iparági kezdeményezésének célja az ügyfelek adatainak védelme és a kormányzatokkal való együttműködés iránymutatásainak meghatározása.

Hirdetés

A három technológiai óriás kezdeményezésének célja, hogy alapvető kötelezettségvállalásokat és védelmet határozzon meg a felhőben adatokat tároló és feldolgozó vállalatok számára. A felhőipar vezető társaságai más vállalatokkal és szervezetekkel együtt megállapodtak egy sor, az ügyféladatokkal és a kormányzati szabályozásokkal kapcsolatos alapelvben.

"Ezzel a kezdeményezéssel elkötelezzük magunkat amellett, hogy együttműködünk a kormányokkal az adatok szabad áramlásának biztosítása, a közbiztonság előmozdítása, valamint a magánélet és az adatbiztonság védelme érdekében a felhőben" - írta a Microsoft a LinkedIn-en közzétett bejegyzésében az új kezdeményezésről, amely a Trusted Cloud Principles (Megbízható felhő alapelvek) nevet viseli.

Hirdetés

A csoport felvázolt néhány kulcsfontosságú alapelvet. Többek között szűk kivételektől eltekintve a kormányoknak először az ügyfeleket kell bevonniuk, az ügyfeleknek joguk van az értesítéshez, a felhőszolgáltatóknak pedig joguk van az ügyfelek érdekeinek védelmére, a kormányoknak viszont foglalkozniuk kell a jogi összeütközésekkel és támogatniuk kell a határokon átnyúló adatáramlást.

A kezdeményezést akkor bocsátották ki, amikor a vállalatok és a kormányzati szabályozó hatóságok mérlegelik, hogyan kezeljenek egy sor felhőalapú számítástechnikai kérdést, kezdve az adatok tárolási helyétől egészen addig, hogy mikor adhatók át az információk a bűnüldöző hatóságoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.