Hirdetés
. Hirdetés

AMD-alapú Toshiba notebookok a láthatáron

|

A Toshiba a közeljövőben három, AMD processzorokra épülő modellel bővíti a Satellite notebookok palettáját. A Toshiba 2000 óta nem kínált AMD-alapú termékeket.

Hirdetés

Mindhárom Toshiba notebook az AMD Turion 64 X2 kétmagos mobil processzorra és AMD M690 lapkakészletre épül majd. A végfelhasználókat célzó újdonságok először az Egyesült Államokban és Európában kerülnek piacra, a "vissza az iskolába" szezon elején, vagyis szeptemberben. Az M690-es lapkakészletet mostanában mutatta be az Advanced Micro Devices, és azt várja tőle, hogy segítségével az előző AMD platformhoz képest 25 százalékkal növeli majd meg az akkumulátorok üzemidejét.

A Toshiba elhatározása azért is érdekes, mert a múlt év negyedik negyedévben a régóta csak Intel-alapú termékeket kínáló Dell is hasonló lépésre szánta el magát, de náluk az AMD-alapú termékek közel sem bizonyultak olyan sikeresnek, mint ahogy arra számítottak. A Toshiba, amely a negyedik volt az idei első negyedévben a hordozható PC-k értékesítésében a világon, 2000 óta nem kínált AMD alapú termékeket.

2005-ben az AMD egy antitröszt-per során, amit az Intel ellen indított, azt állította, hogy a Toshiba azért hagyott fel a termékein alapuló noteszgépek forgalmazásával, mert egy "nagyon jelentős" összeget kapott az Inteltől, "piacfejlesztési finanszírozás" ürügyén.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.