Hirdetés
. Hirdetés

AMD CPU-s DELL noteszek novemberben

|

A Dell október utolsó hetétől megkezdi AMD alapú noteszgépei szállítását, az első félmillió darab megjelenése a piacon novemberben várható.

Hirdetés

A Dell az olcsó, belépő szintű noteszek piacát célozza az AMD alapú modelljeivel. A 449-499 amerikai dolláros (kb. 92 500 - 103 000 forint) gépek az idén 15,4 hüvelykes kijelzővel jelennek meg, majd 2007 első negyedévében követik őket a 17 hüvelykes LCD-vel szerelt változatok.

Mindkét verziót a legnagyobb tajvani ODM-ek gyártják majd, a jelenlegi 15,4 hüvelykes kijelzőset a Quanta Computer, míg a 17 hüvelykest majd a Compal Electronics.



Az AMD jelenleg a globális noteszgép processzorpiac kevesebb, mint 15 százalékát tudhatja csak magáénak, de arra számítanak, hogy ez a szám szignifikánsan növekedni fog a Dellel folytatott együttműködésnek köszönhetően. A fentebb citált gyártók szerint a Dell az első gyártási évben - 2006 és 2007 első negyedéve közt - 20 millió AMD processzort fog felhasználni, melyek teljes noteszgép kínálatuk mintegy 20 százalékát jelenti.

Ugyanakkor az AMD CPU ellátottság igencsak szűkös. Az AMD az első alkalommal 500 000 processzort szállít le. Ha az eladások jól alakulnak majd, akkor hasonló volumenű szállításokkal elégíti ki a Dell igényeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.