Hirdetés
. Hirdetés

AMD és Intel zuhanyhíradó

|

Régi jó pletykaforrásaink, a tajvani alaplapgyártók ismét kiültek a ház előtti padra, hogy kitárgyalják az AMD-vel és az Intellel kapcsolatos legfrissebb híreiket. Ott voltunk, és füleltünk.

Hirdetés

Az Intel tudatta az alaplapgyártókkal, hogy biztosan "piacra dobja" az X48 lapkakészletet márciusban. Az idézőjel annak szól, hogy az X48 már jó ideje elkészült - mint arról korábban beszámoltunk - , sőt egyszer már elhalasztották a forlgalomba hozatalát. Az újabb késlekedés indoka változatlan: még mindig vannak bőséggel eladatlan készletek az X38-ból az alaplapgyártóknál. Ami az egyes cégeknek jó, az másoknak - mint például a Gigabyte Technology és a Micro-Star International (MSI) - nagyon rossz.

Utóbbi vállalatok már nemcsak bejelentették az X48-ra alapuló termékeiket, hanem biztos forrásból tudjuk, hogy hogy legyártott készletek állnak belőlük a raktáraikban. A gyártók most a márciust várják, és bíznak az Intel ígéretében, hogy nem lesz további késedelem. Így az Intel következő zászlóshajójának a négymagos Core 2 Extreme QX9770-nek (Penryn [Yorkfield] mag, 3,2 gigahertz órajel, 12MB L2 cache, 1600 MHz külső órajel) is márciusig csúszik a megjelenése, hiszen addig nincs olyan Intel chipset, amely támogatná azt.

Az AMD állítólag arra készül, hogy a CeBIT 2008 ideje alatt, március elején dobja piacra a hárommagos Phenom 8400-ast és 8600-ast, az alacsony feszültségű Phenom 9100e-vel együtt. Azonban a Phenom 9700-as és 9900-asok, melyeket eredetileg szintén ugyanekkor akartak megjelentetni, késnek. Ennek oka változatlanul a TLB bug, vagyis az AMD-nek még mindig gondot jelent az órajel megemelése.

A jelenlegi tervek szerint ezek a processzorok - valamint a 9550, 9650 és 9900-asok is - a Computex idejére, június elejére várhatóak. A hárommagos Phenomok második hullámának a 8700-nak, 8650-nek és a 8450-nek is eltolják a megjelenését egy hónappal, a második negyedév elejére. Mi több, az eredetileg 8700-nak, 9700-nak és 9900-nak tervezett CPU-k neve 8750-re, 9750-re és 9950-re változik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.