Hirdetés
. Hirdetés

Amiben a Microsoft magasan veri a Google-t és a Apple-t

|

Az oktatási intézmények világszerte legszívesebben windowsos gépeket vesznek.

Hirdetés

Hirdetés

Egy friss jelentés szerint a Windows továbbra is a legvonzóbb választás az oktatási intézményben, jóval népszerűbb,mint a Google Chrome OS-e és az Apple iOS-e.

A Futuresource Consulting oktatási szektort áttekintő tanulmánya szerint a 2018. első negyedévi szállítások négy százalékkal - 5,5 millió egységről 5,8 millió egységre - nőttek előző évhez képest. A legnagyobb növekedés az ázsiai és európai régióban törrtént, a közel-keleten, Afrikában és Latin-Amerikában viszont csökkenést mértek.

A Windows 44 százalékkal vitte a prímet, ugyanakkor az Egyesült Államokban a Chrome OS volt a legkelendőbb, és részesedése elérte az  56 százalékot. 

Az Apple iPadjai and MacBookjai 15 százalékos növekedést produkálták, de továbbra is csak harmadik helyen állnak az oktatási intézmények vásárlóinak  listáján.

Az elemzőcég szerint ugyanakkor mind a Microsoft, mint az Apple komoly beruházásokat végez a top eszközök kategóriájában, ami a háromszáz dolláros tartományban a verseny fokozódását eredményezi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.