Hirdetés
. Hirdetés

Android-gyorsító újdonsággal jön ki a Google

|

Az appok okostelefonunkra való telepítése csupán pár percet vesz igénybe, most viszont jönnek a telepítés nélkül is futó mobilalkalmazások.

Hirdetés

A Google I/O konferencián mutatták be az Android Instant Apps szolgáltatást, amely Ellie Powers, az Android termékmenedzsere szerint jövőre jelenik meg. Nem lesz szükséges hozzá a legújabb Android-verzió, a régebbi változatokon - egészen a JellyBeanig - is használható lesz. A szolgáltatással egyszerűbbé akarják tenni az Android-használatot mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára, egyetlen koppintással elindíthatóvá téve az appokat. A web esetében is csupán egyetlen kattintás kell egy hivatkozásra, és máris betöltődik a kívánt weboldal. Miért ne működhetnének ugyanilyen módon az új okostelefonos alkalmazások is, tették fel a kérdést a Google fejlesztői, melynek eredménye az új szolgáltatás, amelyen jelenleg dolgoznak.

Ha valaki küld egy hivatkozást egy apphoz - a konferencián tartott előadásában Powers a Tasty-t használta egy KitKat változatot futtató okostelefonon -, az arra való kattintás azonnal elindítja az appot, ehhez nem kell azt előbb telepíteni. A Google Play áruház az appnak csupán azt a részét tölti le, amelyre az Androidnak éppen szüksége van. Az app azért tud gyorsan megnyílni, mert modulokra darabolták fel, mondta előadásában Powers. Később a felhasználóknak lehetőségük van az alkalmazás telepítésére, ha így döntenek.

Powers azt is bemutatta, hogy miképpen lehet a technológiát vásárláshoz használni. Egy fényképezőgéptokot keresett meg egy találati listán, és a hivatkozásra kattintva betöltődött a B&H online áruház appja, amelyben pillanatok alatt lebonyolította a vásárlást. Az egész művelet pár koppintást vett igénybe, nem tartott percekig, mint a jelenlegi módszerekkel.

Egy parkolási app-pal ugyancsak bemutatta az új szolgáltatást a termékmenedzser: közelítette a telefonját egy parkolóórához és az NFC címke automatikusan elindította a megfelelő parkoló appot. Csupán az kellett megadnia, hogy mennyi ideig szeretne parkolni, és már készen is volt.

Ahhoz, hogy a technológia működjön egy alkalmazásnál, a fejlesztőknek nem kell mást tenniük, mint modulárissá tenni az appjukat, ami Powers szerint kevesebb, mint egy napi munkával megvalósítható. Arról ugyanakkor nem beszélt, hogy ellátják-e valamilyen beépített védelemmel a szolgáltatást, és miképpen tudják megakadályozni a felhasználók olyan appok elindulását az okostelefonjukon, amelyeket spammerek vagy más rossz szándékú hackerek rájuk akarnak erőltetni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.