Hirdetés
. Hirdetés

Apple: csőtörés Cupertinóban

|

Az Apple központjában térdig állt a víz, de nem ez a szivárgás aggasztja a vállalatot: a Forrester szerint drámaian csökken az iTunes forgalma.

Hirdetés

A kaliforniai vízművek munkatársai mostanában fejezhetik be az Apple cupertinói főhadiszállásán történt csőtörés legutolsó nyomainak eltakarítását. A szerencsétlen esemény során az épületben percenként 100 gallon (körülbelül 450 liter) víz zuhogott az első emelet padlójára, ami a szemtanúk szerint a hiba elhárításakor már térdmagasságban elöntötte a folyosókat. Az Apple rendszerében azonban másik, fontosabb hézag is keletkezett, legalábbis a Forrester piackutató vállalat felmérése szerint: adataik alapján az iTunes szolgáltatás átlagos havi bevétele 2004 és 2006 áprilisa között 65 százalékos csökkenést mutatnak.

A Forrester a kérdéses időszakra nézve összesen 2791 terheléses- és hitelkártyával történő vásárlást vizsgált az iTunes kapcsán, az eredmények pedig magukért beszélnek. A felmérés alapján a tranzakciók száma 58 százalékkal lett kevesebb, a vásárlások összege pedig átlagosan 17 százalékot csökkent, így az iTunes bevétele is harmadrészére zsugorodott. Az észak-amerikai fogyasztók körében végzett vizsgálat a Forrester szerint akár időleges visszaesést is jelezhet, de nincs kizárva, hogy az emberek "telítődtek" a digitális tartalmakkal.

Az amúgy is titokzatosságáról híres, az iTunes pénzügyi adatait pedig annál is jobban féltő Apple a Forrester adatait egyszerűen hibásnak nevezte, de mást nem fűzött hozzá a piackutató szerdai bejelentéséhez - áll a Reuters híradásában. A Forrester ugyanakkor hozzátette, hogy a drámai tendencia ellenére az Apple továbbra is vezető szerepet tölt be a digitális zenei piacon.

A The Inquirer informatikai bulvárlap hagyományosan rosszmájú szerzője a két eset kapcsán megjegyzi: az iTunes rajongóinak semmi oka az aggodalomra, hiszen köztudott, hogy Steve Jobs Apple-vezér egyebek közt vízen járni is jól tud. Noha a kaliforniai vízszolgáltató állítólag elhárította a csőtörés okozta problémákat, a Forrester publikációjának alapján az Apple elnök-vezérigazgatójának mégis bőven lesz lehetősége, hogy ezt bebizonyítsa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.