Hirdetés
. Hirdetés

Apple - tovább csökken a nyereség

|

Bár a vártnál jobban teljesített a cég, a negyedéves jelentés szerint csökkentek az Apple bevételei.

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű vállalat adózott eredménye 7,5 milliárd dollár (1600 milliárd forint) - részvényenként 8,26 dollár - volt. Ez 9 százalékos csökkenés a tavaly ilyenkori 8,2 milliárd - részvényenként 8,67 - dollárhoz képest, ugyanakkor meghaladja a részvényenkénti 7,92 dollárról szóló piaci várakozásokat.

Hirdetés

A nyereségmarzs 37 százalék, és a cég közölte: a következő három hónapban sem számít az árbevétel-arányos megtérülés növekedésére.

Az Apple július-szeptemberi forgalma 4 százalékkal 37,5 milliárd dollárra (csaknem 8 ezer milliárd forint) nőtt, ez is több, mint amekkorát elemzők vártak. Az eredményt elsősorban az húzta föl, hogy tavalyhoz képest 26 százalékkal több, 33,8 millió iPhone-t adtak el a világon. Az iPadek eladásai is nőttek, 14,1 millióra a tavalyi harmadik negyedéves 14 millióról. A Mac-számítógépekből 7 százalékkal kevesebb, 4,6 millió fogyott.

A cég az évnek a karácsonyi szezont is magába foglaló utolsó három hónapjára 55-58 milliárd dolláros árbevétellel számol, elemzők 55,65 milliárd dollárra számítanak.

Az Apple nyeresége immár harmadik egymást követő negyedévben csökkent. A cég piaci értéke 2013-ban 25 százalékkal 160 milliárd dollárra zuhant, de így is az Apple a világ egyik legértékesebb vállalata.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.